Училищните дворове днес са пълни, но в тях няма да

...
Училищните дворове днес са пълни, но в тях няма да
Коментари Харесай

Живеят мизерно: Историята на 3 деца от с. Кости, която разчувства интернет

" Училищните дворове през днешния ден са цялостни, само че в тях няма да видите три деца – децата от село Кости, Община Царево ", по този начин стартира обява в мрежата на изпълнителния шеф на " Националната мрежа за децата " Георги Богданов.

Георги Богданов разчувства потребителите в обществената мрежа, като разказа в компактен вид историята на три деца, които живеят в село Кости, община Царево. 

Богданов отбелязва, че село Кости е посред Странджа. По думите му в цялото село има 179 души, от които - три деца. " Те надали ще отидат на учебно заведение на този празничен ден ", написа той.

" Единствените три деца в село Кости живеят на към километър и половина от самото село от повече от три години. Баща им работи в гората и минава три баира, с цел да стигне до транслатора на един от операторите. Голямото момче е на 18 години. Тази година ще е зрелостник. Другото момче е в 7 клас, само че евентуално тази година ще повтаря. Момиченцето е в 4 клас и не върви постоянно на учебно заведение, тъй като мъчно да пътува до Царево. Децата там й се подиграват. Тя няма нито облекла, нито каквото и да било с цел да тръгне на учебно заведение ", прибавя Геогри.



Изпълнителният шеф на " Националната мрежа за децата " разяснява, че децата живеят без майка си, а през януари баба им умира и те остават сами. За трите деца се грижи само техният татко.

Децата живеят в изискванията на тежки материални ограничения. Обитават едно помещение, което се зарежда с индустриален ток. Плащат големи суми за ток.

" Виждал съм доста беднотия и деца, които живеят безусловно в сметищата. Тези деца обаче не интересуват безусловно никого и никой не им оказва помощ, никой не го е грижа за тях. Още през вчерашния ден приказвах с кмета на селото Антон Ангелов по телефона да им се отпусне място, на което ние от Националната мрежа за децата с донори да им отпуснем сума за фургон за живеене или да им помогне да си наемат къща в обезлюденото село. Кметът беше недодялан, нахален и настъпателен. Каза ми в прав текст „ А за моите деца кой ще се грижи? Не ме занимавайте! Няма общинско място за фургон, няма и къща за предоставяне чартърен! “. Безчувствено, нападателно и без никаква човечност да помогне на единствените му три деца, които живеят в гората и които надали ще вървят на учебно заведение.
Знам, евентуално има доста аргументи, с цел да се стигне до тук.Знам, несъмнено може доста да се приказва за отговорността на бащата за положението на фамилията.Знам, несъмнено може да приказваме и за мотивацията на децата да вървят на учебно заведение.Това, което не зная, е по какъв начин може да допуснем да оставим сами тези деца, без човечност и предпочитание да се помогне на друго бедстващо човешко творение.В региона няма неправителствени и доброволчески организации. Аз най-малко не срещнах някого, който да каже - аз ще се заема с този случай. Търсим някой, който желае да помогне да помогнем. Ние от Национална мрежа за децата имаме опция да помогнем, само че трябват хора на място, които да се отзоват.На този ярък ден в мислите си приветствам децата, които няма да отидат на учебно заведение. Който нямат раница, които нямат обувки и храна…
Да ни е цветущ 15 септември.

Помогнете ни да оказваме помощ. Бъдете част от нас и станете месечен донор на ", приключва обявата си Георги Богданов.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР