Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите

...
Училищните директори да получат достъп до електронен регистър на наркоразпространителите
Коментари Харесай

Обмислят възможност училищните директори да имат достъп до регистър на пласьорите на дрога

Училищните шефове да получат достъп до електронен указател на наркоразпространителите в България, с цел да могат да правят инспекции при подозрение. Възможностите за реализация на сходна концепция бяха разисквани по време на постоянната среща на координационния механизъм за битка против вноса, производството и разпространяването на опиати в България. В нея взе участие и министър председателят акад. Николай Денков.
Прочетете още
„ Всички регистри, свързани с тематиката за опиатите, могат да бъдат посочени предпочитано за електронизация “, предложи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. В тях е заложено до 31 март 2025 година административните органи да приведат в електронен тип регистрите. За задачата ще бъде направен график, който ще бъде признат с разпореждане на Министерския съвет до края на октомври.

Държавата ще предизвиква родители, учители и възпитаници да подават сигнали, в случай че открият приложимост или разпространяване на опиати в учебно заведение. За да се усещат тези хора предпазени, сигналите ще се подават анонимно. Допълнително ще се посочи по какъв канал. Сред опциите са Националната телефонна линия за деца 116 111, която се управлява от Държавната организация за протекция на детето, основаването на особено мобилно приложение или на обособен имейл адрес.

МОН продължава да събира всевъзможни налични материали по тематиката за опиатите, които могат да бъдат в помощ на педагогическите експерти и родителите. Предстои специалистите да решат кои от тях да бъдат включени в така наречен „ цифрова раница “. В МОН са подготвени и с план на механизъм за попречване на използването и разпространяването на опиати в учебно заведение и повишение на потенциала на педагогическите експерти по тематиката.

Експерти от МОН са създали план за национална акция за предварителна защита на разпространяването и използването на опиати със период -2023-2024 година В нея са систематизирани стратегии на другите институции, като задачата е да се намерят допирните точки сред тях.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР