Училищни директори и квестори ще носят наказателна отговорност за подменени

...
Училищни директори и квестори ще носят наказателна отговорност за подменени
Коментари Харесай

Наказват директори и квестори заради подменени диктовки на матура

Училищни шефове и квестори ще носят наказателна отговорност за сменени диктовки на националното външно оценяване по български език след 4 клас, защото в деня на изпита в шест учебни заведения не е пуснат изпратеният от Министерството на образованието аудиофайл, а на четвъртокласниците са диктувани напълно други текстове, оповестиха от ведомството.

Общо 90 теста на четвъртокласници съдържат диктовки с текст, друг от този в изпитния аудиофайл.

Петима квестори във Варна са с предизвестие за уволняване, защото в деня на изпита деца са писали още веднъж пробната диктовка, извършена през февруари.

В село Старо Оряхово, община Долни чифлик, със забележка е осъден шефът на учебното заведение, а четирима членове на изпитната комисия са с дисциплинарни санкции. Причината - поради проблем с разархивирането на изпратения от МОН аудиофайл, в учебното заведение решили да употребяват, без да алармират просветното министерство, изпратен им от друго учебно заведение файл със напълно различен текст.

В столично учебно заведение изпитът в една от залите е извършен с аудиодиктовка на издателство, а не с текста от МОН. Квесторът е с дисциплинарно наказване „ забележка “, а на шефа е наложена финансова глоба.

Диктовката е сменена също в учебни заведения в Айтос, с. Богданица, област Пловдив, както и в Луковит. Там предстоят инспекции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР