Училище без агресия и сигурна училищна среда - дискусия по

...
Училище без агресия и сигурна училищна среда - дискусия по
Коментари Харесай

МОН иска борбата с агресията да започва от предучилищна възраст

" Училище без експанзия и сигурна учебна среда " - полемика по тематиката се състоя в столицата. На нея участваха служебният министър на образованието Сашо Пенов, представители на УНИЦЕФ и стотици учители от разнообразни учебни заведения в градовете в страната.

" Агресията и езикът на омразата са навлезли доста в учебните заведения и се трансформират в една от пречките пред учителите - да преподават познания, основават умения и възпитаване на жители и индивиди ", сподели министърът, откривайки конференцията.

Пенов изрази мнение, че положението на всяка страна зависи от просветителната система  по тази причина експанзията в учебно заведение би трябвало да е непрекъснат акцент.

По думите на министъра би трябвало да се търси кои са аргументите в основата на експанзията. Сашо Пенов изиска работа с нападателни деца постфактум да е наложителна и дефинира, че предварителната защита към експанзията е незадоволителна. " Дали часовете на класния или уроците в дисциплините или в наставнически срещи могат да се вършат диалози за недопустимостта и да се приказва какво е животът в общество ", предложи той.
 Родители сигнализират, че седмокласник е влезнал с газов револвер в столично учебно заведение
Родители сигнализират, че седмокласник е влезнал с газов револвер в столично учебно заведение

Деца са удостоверили за случая пред директорката

Министърът на образованието сложи въпроса за експанзията против учители. За него причина е злоупотребата с права от страна на родителите. " Не е загадка, че в значително случаи в фамилиите се насажда пренебрежение към учителя " , уточни Сашо Пенов. Министърът изиска законодателни промени в посока превантивни ограничения за превъзмогване на експанзията в учебно заведение и " почитание към учителската специалност ", използване на стратегиите по спорт и въвеждане на образование на децата към това събитие още от предучилищна възраст и разпределяне на материали по тематиката измежду учениците от 1-4 клас. В МОН е основана експертна работна група по въвеждане на обединен инструментариум по отношение на самостоятелните потребности на децата с включени психолози за първична поддръжка на хора, претърпели контузия.

Бе показана взаимната стратегия на МОН и УНИЦЕФ - " Стъпки дружно ", ориентирана към предварителна защита на насилието и издевателството в учебно заведение.

Кристина де Бройн разяснява, че от дейности като тичане от час и неприятни университетски достижения на възпитаници следват обществени и стопански последици. " Едно на две деца в България е претърпяло някаква форма на принуждение, най-често то се демонстрира в учебно заведение - 38.3% ", уточни тя.
 Бой сред възпитаници в Димитровград, прати единият в болница
Бой сред възпитаници в Димитровград, прати единият в болница

По време на удара е сниман клип

Насилието в учебно заведение се трансформира в голямо предизвикателство, само че просветителната система не е причина, а отразява преобладаващите обществени правила в обществото, акцентират от УНИЦЕФ.

" Имаме опция посредством просветителната система да се насочим към казуса, в случай че се работи с учебно заведение, деца, родители ", изиска де Бройн.

Програмата е обхванала 2900 възпитаници, 2015 души са взели участие в разнообразни работилници, 160 педагози са включени в образования, над 500 родители и над 4 групи за поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР