Училищата в Асеновградско ще останат празни през цялата стартираща седмица.

...
Училищата в Асеновградско ще останат празни през цялата стартираща седмица.
Коментари Харесай

Грипът опразни училищата в Асеновградско

Училищата в Асеновградско ще останат празни през цялата започваща седмица. Причината е оповестената в границите на 5 работни дни грипна почивка. Със заповед на кмета на Асеновград лекар Христо Грудев са прекратени занятията във всички образователни заведения на територията на общината.
Противоепидемичните ограничения се подхващат във връзка със създалата се епидемиологична конюнктура, покачвания брой болни от остри респираторни болести и получено наложително наставление от шефа на Регионална здравна ревизия (РЗИ) - Пловдив, оповестяват от градската администрация. Учениците няма да имат занимания в интервала от 27.01.20 година до 02.02.20 година, в това число. Друга мярка, която се вкарва, е прецизно осъществяване на филтър в детските заведения за недопускане на заболели деца и личен състав в тях.
Детските градини няма да стопират работа , само че съгласно предписание от кмета на Асеновград следва да бъде въведено ограничаване на достъпа на външни лица. При подозрение, болни деца също няма да бъдат допускани да посещават занятия. Броят на отсъстващите от учебно заведение възпитаници към 24.01.20 година в по-голямата част от образователните заведения в Асеновградско надвишава 30%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР