Учениците от Североизточна България, които преди броени дни заради лошото

...
Учениците от Североизточна България, които преди броени дни заради лошото
Коментари Харесай

Блокираните на жп гарата в София ученици станаха шампиони по информатика

Учениците от Североизточна България, които преди броени дни поради неприятното време останаха блокирани с часове на жп-гарата в София, заеха 15 от първите места на Националния есенен шампионат по информатика.

След 4 часа очакване на гарата и липса на решение от страна на БДЖ, ръководителката им Бисерка Йовчева взе нещата в свои ръце и реши да се обади на премиера акад. Николай Денков. Нейният възпитаник от 8-и клас Божан Иванов се подрежда на 11 място с отлична оценка. 

" Като видях, че има заплаха да се забавят, а въпреки всичко това са над 50 деца, си разреших да се обадя на акад. Денков, към който изричам големи благодарности. Той се обади на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени ", изясни тогава учителката по информатика.

По думите й с Николай Денков се познават от години.

" Още от първия път, когато беше министър на образованието. Той е олимпиец и е вътре в проблемите на олимпийското придвижване. А аз съм един от треньорите на информатиците в България. Основател съм на европейската олимпиада по информатика. Общо взето, това, което ни свързва с акад. Денков, е дълго професионално съдействие ", заяви Йовчева в изявление пред " 24 часа " и изясни, че в никакъв случай не би се обадила, за да реши битови въпроси. 

" Обадих се заради децата. От години се пробвам да убедя огромните медии колко значими са тези олимпиади по информатика, а от неделя, когато позвъних на премиера за помощ, внезапно те станаха огромна вест ", изясни още преподавателката по информатика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР