Учениците от първи до седми клас тази година няма да

...
Учениците от първи до седми клас тази година няма да
Коментари Харесай

Без тежки раници за децата: Отпускат 6 млн. лв. за нови шкафчета в училищата

Учениците от първи до седми клас тази година няма да носят тежки раници. В първия образователен ден Коалиционният съвет, откакто разиска кадровите министерски въпроси, реши от бюджета да бъдат отпуснати спомагателни 6 млн. лева за шкафчета в учебните заведения. В 50 образователни заведения ремонтите още не престават, за някои пътят до учебно заведение е съвсем неосъществим и това сложи родители от Кърджалийско пред алтернативата дали изобщо да пращат децата си да се учат.

В 2400 учебни заведения в страната удари първият звънец. Около 60 000 първокласници прекрачиха учебния предел. Те са с 3 000 по- малко от предходната година. Днес просветният министър Красимир Вълчев беше в столичното 120-то учебно заведение, където щерка му е първокласничка и заяви новината за спомагателни 6 млн. лева за шкафчета в учебните заведения.

Точно в 9 ч с посрещане на знамето на учебното заведение стартира тържеството в столичното 120-то главно учебно заведение. Най- значими през днешния ден бяха тези, които за първи път прекрачват учебния предел. Тази година първокласниците са 91, в четири паралелки.

На откриването на новата образователна година в 120-то учебно заведение пристигна и просветният министър Красимир Вълчев, защото щерка му е първокласничка тук. По време на тържеството обаче той беше извикан от премиера Борисов в Министерския съвет. Когато се върна заяви новината за още средства за училищен шкафчета.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Като пресметнахме какъв брой ще коства закупуването на шкафчета за всички възпитаници видяхме, че това не е толкоз огромна сума. Изпълнението на приходите е положително и можем да финансираме закупуването на шкафчета за всички учебни заведения. Може би още тази седмица ще гласуваме разпореждане, с което ще бъдат предоставени спомагателни средства, малко над 6 милиона.  В 2400 учебни заведения в страната удари първият звънец В 2400 учебни заведения в страната удари първият звънец
Около 60 000 първокласници прекрачиха учебния предел. В над 50 учебни заведения обаче ремонтите не престават. Днес просветният министър Красимир Вълчев беше в...

За да се облекчат още повече тежките раници, учениците към този момент ще могат да учат с таблетите си по учебниците, качени на електронна платформа. И още - сред 50 и 100 учебни заведения тази година ще имат единствено електронни дневници. В тези учебни заведения познатите училищен бележници също остават в историята.
Цветанка Тонева, шеф на 120-то ОУ: Електронният дневник ни икономисва много старания и считам, че оттук насетне дигитализацията на българското учебно заведение ще върви напред.
И по този начин, с първия звън на учебния звънец, новата образователна година стартира за над 680 000 възпитаници и техните учители.
 Без книжни дневници и училищен бележници от новата образователна година Без книжни дневници и училищен бележници от новата образователна година
Около 50 учебни заведения в страната ще стартират новата образователна година без книжни дневници. Новият закон за учебното обучение позволява от тази образователна годи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР