Учениците от 6 до 12 клас в Благоевград ще се

...
Учениците от 6 до 12 клас в Благоевград ще се
Коментари Харесай

Учениците от 6 до 12 клас в Благоевград ще учат дистанционно до 22 ноември

Учениците от 6 до 12 клас в Благоевград ще се образоват отдалечено в електронна среда от на следващия ден до 22 ноември. Причината е усложнената епидемиологична конюнктура в регионалния център.

Повечето учебни заведения в региона обаче не престават образователните занятия присъствено. Училищни шефове сигнализират, че огромните възпитаници работят по заведенията, до момента в който учат онлайн.



И все още учебните шефове не престават да подават информация за взетите решения по какъв начин да продължат образователния развой с оглед заболяваемостта на учители и възпитаници, сподели пред БНР Методи Попов от Регионалното ръководство по обучение (РУО).

„ Процентът, на тези които плануват прекосяване или продължение на образование от разстояние в електронна среда, е дребен. Единични са случаите за прогимназиален и начален стадий “, изясни той.

Дистанционно ще продължи образователният развой и в някои междинни учебни заведения, където огромна част от учениците пътуват от отдалечени места. Такива са езиковата и математическа гимназии в Благоевград и някои професионални учебни заведения в региона.

От РУО намекнаха и за липса на безапелационна позиция от регионалния и общинските оперативни щабове. „ Няма реакция. Ние, в случай че имаме взор като цяло за просветителните институции, те би трябвало да погледнат обстановката и от друга позиция “, сподели Методи Попов.

Училищни шефове също показаха паника за неналичието на надзор при учениците, когато те не са в учебно заведение. „ Те след това къде са тези деца? Те излизат и се срещат… Особено огромните възпитаници, половината от тях работят по заведенията като сервитьори “, разясняват някои.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР