Учениците от 5-ти до 12-ти клас в цялата страна се

...
Учениците от 5-ти до 12-ти клас в цялата страна се
Коментари Харесай

Как премина тестването в първия присъствен ден за големите ученици

Учениците от 5-ти до 12-ти клас в цялата страна се върнаха в учебно заведение. В областите с над 250 болни на 100 000 души те ще бъдат тествани един път седмично - в понеделник с щадящи проби. 12,5 % от гимназистите са със зелен документ. Според събраните наставнически заявления, в цялата страна са се върнали към 60% от учениците, а в столицата процентът е 70. 30 столични учебни заведения не съумяха да възстановят присъственото образование в част от паралелките си.

Към 7 без 15 сутринта учениците от първа промяна на Софийската математическа гимназия или тези от 5-ти до 8-ми клас започнаха да идват на учебно заведение.

Според шефа на СМГ Антоан Тонев през днешния ден на учебно заведение се връщат 62 % от учениците на гимназията или 37 паралелки. 11 паралелки остават у дома. Това са по- огромните възпитаници от 9, 10, 11 и 12 клас, които са решили, че по- добре за тях е онлайн образованието. Тук има и над 340 деца със зелен документ. В СМГ приветстват присъственото образование.

По-добре е несъмнено от опцията децата да се образоват единствено в електронна среда, най- положителният вид би бил всички деца да се върнат на учебно заведение, чакаме да спаднат още малко стойностите на заболеваемостта в София- град и аз мисля, че и това ще стане. Още в петък са обезпечени всички проби за учениците. Заради заповед на здравния министър камерите ни не могат да снимат самото тестване, само че то е минало бързо и проведено. Помагаха и 80 родители- доброволци, сподели Антоан Тонев, шеф на СМГ.

Децата бяха наясно, бяха гледали клиповете, публикувани от министерството на опазването на здравето, пробата мина безусловно за плануваното време, без никакви усложнения, без суматоха или безпокойствие у децата, сподели Кирил Стоянов, родител.

За 10-15 минути във всяка паралелка съумяха да се оправят. Всички проби са негативни, сподели Антоан Тонев, шеф на СМГ.

В Математическата гимназия в Благоевград в клас се върнаха над 90% от учениците. От изследваните тази заран нямаше нито един с позитивен резултат. Тестовете бяха обезпечени авансово и стигнаха за всички.

Колкото до тестванията за идващия понеделник - от просветното министерство оповестиха, че в склада на БЧК има към 80 000 теста, чакат се още няколкостотин хиляди.

Просветният министър посъветва учителите да не изпитват децата още първата седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР