Учениците от 12 А клас на пловдивското училище Димитър Матевски

...
Учениците от 12 А клас на пловдивското училище Димитър Матевски
Коментари Харесай

Ученици поканиха на бала по атрактивен начин баскетболната легенда Цонка Вайсилова

Учениците от 12 А клас на пловдивското учебно заведение " Димитър Матевски " поканиха своята класна - баскетболната легенда Цонка Вайсилова на бал по много аткрактивен метод. 
Прочетете още
Учениците се бяха пострали да изненадат някогашната състезателка на Марица с грандиозна покана, която видяха и част от учениците. Поканата беше на сцената, където се състоят събитията в учебното заведение.  

Те бяха подготвили специфични тениски с надпис " Ще дойдете ли с нас на бала "! Всеки един от тях носеше по една писмен знак от изречението. Отделно те пуснаха и димки и песента " Един неразлъчен клас " на Тоника.

Учениците бяха направиха и няколко подаръка за своята класна - специфична баскетболна подигравка на Цонка Вайсилова, всеки от тях подари роза на своята класна, както и специфична тениска, на която беше изписан отговорът на въпроса - " Да ".

Цонка Вайсилова е една от най-големите баскетболисти на Пловдив. Тя е и последната пловдивска баскетболистка, която е участник на Олимпиада. През 1988г. в Сеул националите приключват на пето място, само че по-късно женският народен тим по баскетбол не се е класирал на олимпийски игри. За баскетбола я открива огромният Тодор Ненов, който дълги години е нейн треньор в Марица. С маричанки има извоювана Купа България през 1996, а през 1995 е вицешампионка. С другия пловдивски отбор Академик е шампионка от 2001г. Вицешампион с националния тим от европейското състезание за кадетки през 1984г. През 2017-а година направи бенефисен мач в зала " Строител ". В Цонка Вайсилова е преподавател по физическо образование в СУ " Димитър Матевски " в Пловдив и е класна на 12 А. 





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР