Ученици. Снимка: Искра.бг Ученици oт X до XII клас от няколко

...
Ученици. Снимка: Искра.бг
Ученици oт X до XII клас от няколко
Коментари Харесай

Бургаски ученици нищят правен казус: Виновен ли е психично болен човек, ако убие съзнателно?

Ученици. Снимка: Искра.бг

Ученици oт X до XII клас от няколко бургаски гимназии се включиха в спор “Правната позиция ” , в който трябваше да се аргументират по правосъдни проблеми.  обосновка по правосъдни проблеми. Събитието бе проведено взаимно от  Младежки интернационален център-Бургас и Окръжен съд-Бургас и се организира през днешния ден в постройката на Съдебната палата. 

Целта на мероприятието е подрастващите да станат част да показват своите познания и умения в областта на правото . Голяма част от тях имат упоритости да продължат образованието си, изучавайки тази компетентност и се бяха подготвили съществено за днешния тест .

Според регламента учениците бяха разграничени на шест тима от по трима души . В първия кръг на дебата всички тимове трябваше да дават отговор на въпроси свързани с правото. Във втория кръг веки от тим изтегли на случаен принцип съответен юридически проблем , на който да даде решение и да се аргументира. Участниците от останалите тимове имаха право да зададат по един въпрос по проблема или да опита да открие пропуски в аргументацията. 

Един от най-интересните проблеми за разглеждане бе „ Виновен ли е психологично болен човек, в случай че убива умишлено? “ . Учениците разсъждаваха на тематика дали думата „ умишлено “ в тази ситуация значи, че въпреки всичко носи наказателна отговорност. Друг от въпросите бе обвързван с това, дали и след какъв брой време човек носи наказателна отговорност, в случай че не върне открит портфейл с огромна сума пари

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР