Ученици ще летят от Бургас до всяко кътче на света

...
Ученици ще летят от Бургас до всяко кътче на света
Коментари Харесай

Как ученици от Бургас прелетяха покрай Статуята на свободата

Ученици ще " летят " от Бургас до всяко кътче на света единствено за няколко минути. Това ще е допустимо с единствения по рода си авиосимулатор, който към този момент е част от гимназията по механоелектротехника в морския град.

Полетът с най-новия авиосимулатор у нас по нищо не се разграничава от същинския, с изключение на, че самолетът не е във въздуха, а в учебно заведение.

След няколко минути ще достигнем до Манхатън и ще прелетим около Статуята на свободата, толкоз е реален полетът. Можете да прелитате около действителни забележителности. Сега ще прелетим около Статуята на свободата, също така ще минем със самолета под Бруклински мост, изяснява инж. физ. Недислав Веселинов, авиоконструктор.

В авиосимулатора се усеща даже турболенцията, а системата може да се манипулира като изправя водача в разнообразни обстановки.

Може да се сътвори какъвто и да е отвод в която и да е система на самолета. Тоест във всеки един миг може да изгасне мотор, може да се получи щета в някоя от хидравличните системи, безусловно всичко е допустимо. Този симулатор е изцяло кадърен да бъде част от първите 10 часа за PPL, който е документа за фенове водачи, споделя Янислав Мирков, архитект на симулатора.

Разликата не е доста огромна. Това дава цялостна реплика на полет, счита Георги Спасов, професионален водач.

Авиосимулаторът беше публично открит през днешния ден, като част от новаторския център за учениците по компетентност " Ремонт на летателни апарати " към Механотехникума в Бургас.

Няма причина да не се образоват и да вземат участие учениците от цялото учебно заведение, в случай че има опция и от града да позволяваме. Това е една облага, която е скъпа и не трябва да бъде затворена и да бъде единствено и само за една паралелка, сподели инж. Роза Желева, шеф на ПГМЕЕ-Бургас.

Авиосимулаторът ще бъде и публично сертифициран, тъй че на него да се образоват и бъдещи водачи.

Разбира се, че има дефицит на авиационни фрагменти. В предни години нашите водачи работиха в непознати авикомпании, в този момент малко се обърна процесът. И виждам един напредък в просветителната политика на частни начинания и страната за подготовка на такива фрагменти, което е извънредно значимо, споделя Георги Чипилски, изп. шеф на Летище Бургас.

В ролята на водач, за пръв път, влезе и кметът на Бургас, който съумя да излети със самолета.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР