Ученици от СУ Христо Ботев“ град Тутракан, със съдействието на

...
Ученици от СУ Христо Ботев“ град Тутракан, със съдействието на
Коментари Харесай

Ученици проведоха симулативен съдебен процес в РС-Тутракан

Ученици от СУ „ Христо Ботев “ град Тутракан, със съдействието на магистратите от Районен съд-Тутракан организираха привиден правосъден развой в границите на Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

Впечатлени от миналогодишните визити в правосъдната палата и лекциите на съдиите, младежите се окуражиха да показват наученото в действителна среда. Те проведоха посещаване на магистрати в учебното заведение, след което започнаха подготовката на проблем и привиден правосъден развой.

Те развиха проблем за лидер на МПС, който нарушава разпоредбите за придвижване по пътищата, като управлявала автомобила със скорост над допустимата. В резултат на това при завой лидера губи надзор над автомобила и се сблъсква с лек автомобил „ Трабант “. За наслада няма потърпевши хора, само че породените вреди на „ Трабант “-а са на стойност 20 000лева, защото е антикварен автомобил.

Учениците развиха разнообразни разновидности на развиване на проблема в намерено съвещание, като демонстрираха познания и разумно мислене, а съдиите „ насочваха “ дейностите им в правосъдния развой. Вълнението бе незабравимо и за възпитаници, и за магистрати.

За отличното показване в залата младите запалянковци бяха наградени с грамоти от арбитър Спас Стефанов.

Той похвали всички възпитаници, които се включиха напълно непринудено в тази активност за голямото усърдие, което вложиха по време на подготвителните взаимни занятия, и за отличното показване в правосъдна зала.

В правосъдния развой в функции бяха Павел Георгиев - арбитър, Сияна Донкова - прокурор, Гергана Георгиева - правосъден заседател, Полина Ранкова - правосъден заседател, Кристиана Йорданова - юрист, Диян Манолов - юрист, Петър Ангелов – обвинен, и Радка Трифонова- секретар (старши преподавател по История и Гражданско обучение на учениците).

Младите хора обявиха желанието си за нови взаимни начинания и споделиха големият си интерес към правната просвета, и специалностите, свързани със правосъдната власт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР