Ученици от столичното 43 ОУ Христо Смирненски спасиха барелеф на

...
Ученици от столичното 43 ОУ Христо Смирненски спасиха барелеф на
Коментари Харесай

Откриха барелеф на Христо Смирненски в боклука


Ученици от столичното 43 ОУ " Христо Смирненски " избавиха барелеф на Христо Смирненски. Той е бил пренебрегнат на боклука на Женския пазар и е открит от чиновници на уеб страницата View Sofia, които го подаряват на учебното заведение. Барелефът е реставриран и по случай началото на образователната година е подложен във фоайето на учебното заведение, където всички могат да му се радват.

‘‘Изключителна горделивост е, че през днешния ден можем да открием 115-ата образователна година на учебното заведение с барелефа на Христо Смирненски, който реставрирахме в доста къси периоди. Той е нашият патрон, нашият знак. Няма по какъв начин да го оставим на боклука. Ние сме учебно заведение, което пази обичаи, стремим се да дадем образец на децата си по какъв начин би трябвало да опазваме културната и историческата стойност‘‘, Снежина Георгиева, шеф на 43-то главно учебно заведение ‘'Христо Смирненски‘‘.

Не е известно кой е скулпторът на барелефа и по кое време е основан. В първия образователен ден той беше тържествено открит от президента Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР