Ученици от с. Енина (общ. Казанлък), спечелиха детска площадка за

...
Ученици от с. Енина (общ. Казанлък), спечелиха детска площадка за
Коментари Харесай

Деца спечелиха детска площадка от конкурс за енергийни уроци

Ученици от с. Енина (общ. Казанлък), завоюваха детска площадка за своето учебно заведение ОУ „ Христо Ботев “ от състезанието на EVN за енергийни уроци. Днес, на 08.10.2018 година, в наличието на възпитаници, техни родители и поданици на с. Енина лентата на новата облага беше прерязана от Жанет Стойчева – член на управителния съвет на EVN България Електроснабдяване, Детелина Начева – шеф на ОУ „ Христо Ботев “, Веселин Андреев – кмет на с. Енина, Румяна Сандалова – старши специалист „ Образование “ в Община Казанлък и Александър Попов – специалист от Министерството на образованието и науката.

Спортната площадка е премията, която учениците от 4 клас завоюваха в състезанието на EVN България за образователната 2017/18 година за разработване на макет на тематика „ Екоград “. Макетът показа концепциите на учениците за екологичен град, в който потреблението на сила и вода е енергийно дейно, рационално и екологично.

Конкурсът е част от дълготрайната самодейност на EVN „ Часът на Иви и Енчо. Занимателни образования за сила и екология. “ С устременост възпитаници от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. ОУ „ Христо Ботев “, с. Енина взе участие в програмата на EVN от образователната 2015/16 година, като до този миг над 120 деца от с. Енина и покрайнините са минали образования за рационално потребление на силата. За цяла Югоизточна България програмата на EVN за актуалната 2018/19 образователна година включва образования за 12 000 възпитаници от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 учебни заведения.

Компанията започва образованията по енергийна успеваемост в учебните заведения през 2009 година, като до края на образователната 2018/19 година общо над 32 100 възпитаници ще са минали образования за рационално потребление на естествените запаси. Уроците се организират от преподавателите в 4 образователни часа през годината в Часа на класа. Инициативата има за цел създаване на съзнание измежду подрастващите за рационално и безвредно потребление на силата и запазване на околната среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР