Ученици от Професионална гимназия по туризъм Проф. д-р Асен Златаров

...
Ученици от Професионална гимназия по туризъм Проф. д-р Асен Златаров
Коментари Харесай

Ученици от Варна на протест, за да запазят любимата си учителка

Ученици от Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров " Варна готвят митинг, с цел да запазят обичаната си учителка.

Младата преподавателка по " Кулинарни техники и технологии " Цветелина Илиева е била освободена от работа в последния работен ден на седмицата в границите на изпитателния период и с главен претекст " несправяне с работата ", научи Moreto.net

Нейните ученици обаче не са съгласни с претекстовете за освобождението ѝ и са подготвени да се борят с цел да я върнат в клас. Нещо повече, за тях госпожа Илиева е същински актуален будител и мотиватор, учителка, която е спечелила обичта на възпитаници и родители, учителка, която е съумяла да върне желанието на не един и двама възпитаници към образователния развой.

" Тя е учителят, който постоянно ни е помагал и ни казвал да показваме себе си и мнението ни. Винаги ни е насърчавала да демонстрираме повече от това, което мислим че знаем и можем. ", написа една от възпитаничките в писмо до Moreto.net
Думите на друга ученичка към към този момент освободената учителка също са задоволително красноречиви:

" Изключително доста Ви благодаря и правя оценка всичко, на което ме научихте, тъй като с изключение на образователен материал ме накарахте да мисля и по по-различен метод. Единственият преподавател, който накара желанието за познания да не стопира. Винаги съм чакала часовете Ви с неспокойствие и колкото и от време на време да не ми се е учило съм го правила с голямо предпочитание, освен за себе си, само че и поради уважението ми към Вас. Това не е прощаване, давам обещание Ви! "
На сходно мнение са и огромна част от родителите, които застават твърдо зад децата си и също са решили да вземат участие в митинга, който е плануван за 14 март 2022г. от 8:20 часа в и пред постройката на професионалната гимназия.

По думите на един от родителите, с който кореспондент на Moreto.net беседва, щерка му е друг човек, когато споделя за часовете си при обичаната учителка.

Според него, в случай че учителката не се е справяла с работата си е трябвало да бъде освободена сред първия и втория период, а не късно. Той е решил да застане твърдо зад щерка си и нейните съученици, и да ги поддържа в битката им да запазят обичаната си учителка.

Всички сме наясно, че повода за освобождението на госпожа Илиева не е в това, че не се е справяла с работата си. Ако беше по този начин, бе разумно да я освободят сред първия и втория период. Няма по какъв начин да сме сигурни, само че и няма по какъв начин да не се съмняваме, че госпожа Илиева е освободена, поради дейната си гражданска позиция, която показва обществено по настоящи тематики. Нейна обява във фейсбук от преди няколко дни бе споделена от няколко хиляди души. Случайно или не това съответствува с нейното освобождение. Нормално е да се съмняваме.

Няма по какъв начин да не поддържа щерка си и съучениците ѝ в опита им да запазят обичаната си учителка. Възхищавам се на борбеността на децата, възприятието им за правдивост и готовността им да се борят. Горд съм, че имам такава щерка, а тъкмо в този миг децата заслужават да бъдат чути, те са бъдещето на тази страна. Разговарях и с други родители, те са на същото мнение. Твърдо ще подкрепим децата в настояванията им. Нека децата покажат на обществото ни, че те са бъдещето и, че не всичко е изгубено.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР