Ученици от ППМГ Акад. Иван Ценов“, които са дуална форма

...
Ученици от ППМГ Акад. Иван Ценов“, които са дуална форма
Коментари Харесай

Дигиталният хъб във Враца осигурява работа на млади програмисти от Математическата гимназия

Ученици от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “, които са дуална форма на образование по специалността „ Приложно програмиране “ ще развиват своите умения в действителна работна среда.

Хъбът ще обезпечи работа на 26-те гимназисти, които в границите на две години ще работят на трудов контракт по основни планове в областта на осведомителните технологии.

Кметът Калин Каменов приветства възпитаниците на Математическата гимназия и ги прикани да бъдат виновни и да не се отхвърлят пред компликациите. „ Работата в Дигиталният хъб Ви дава опция както за трупане на опит и професионален стаж, по този начин и за работа по планове, които ще допринесат за това Враца да бъде „ интелигентен “ град. Вярвам, че ще бъдете съзнателни чиновници, а Вашите изобретателни хрумвания ще са в основата на бъдещото развиване на общия ни дом! “ – сподели още Каменов.

Управителят на компанията „ Leadvision ”- Мирослав Петров срещна учениците с главните им отговорности и ги увери, че ангажираността им към възлаганите задания ще им обезпечи опция за осъществяване в бранша на осведомителните технологии.



В рамките на събитието шефът на ППМГ " Акад. Иван Ценов “ Татяна Василева и специалист от РУО – Враца обясниха на родителите и гимназистите значимостта на дуалното образование и опциите за реализация на младежите.

На срещата участваха още: заместител регионалният шеф Николай Николов, представители на цифровия хъб, възпитаници и родители.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР