Ученици от Перник, Хасково и Куклен спечелиха първите места в

...
Ученици от Перник, Хасково и Куклен спечелиха първите места в
Коментари Харесай

Деца от Перник, Хасково и Куклен победиха в състезанието по правопис Пазим езика си

Ученици от Перник, Хасково и Куклен завоюваха първите места в надпреварата по првопис " Пазим езика си ", проведено от гражданското съдружие " Живата вода на България ". Те се оказаха най-хубави на финала на надпреварата, който беше в събота в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Във финала на надпреварата участваха 14 възпитаници от цялата страна – по 7 от V и от VІ клас. Те демонстрираха най-хубави резултати в първия кръг на конкуренцията, който се организира на 20 април.

В групата от V клас има две първи места – Елия Илиева от ОУ " Св. Иван Рилски ", Перник, и София Бозова от ОУ " Св. Климент Охридски ", Хасково. На второ място се подреди Белослава Комсийска от ОУ " Христо Смирненски ", Пазарджик. Трета е Тихомира Демирева от ОУ " Иван Вазов " в Харманли.

Сред децата от VI клас победител е Рафаела Панайотова от СУ " Отец Паисий ", гр. Куклен. Втора се класира Ралица Слави Раева от 163 ОУ " Черноризец Храбър ", София. Трета е Симона Александрова от СУ " Сава Доброплодни ", Шумен.

" Езикът пази нашата еднаквост. И няма нищо по-силно от българския език, което да ни сплотява като нация. Трябва да пазим езика си, с цел да ни има като българи ", обърна се към участниците брачната половинка на президента Румен Радев - Десислава Радева, ръководител на сдружението " Живата вода на България ", уредник на състезанието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР