Ученици от Хуманитарната гимназия имаха днес виртуално ръкостискане със зам.-министъра

...
Ученици от Хуманитарната гимназия имаха днес виртуално ръкостискане със зам.-министъра
Коментари Харесай

Зам.-министър награди виртуално ученици от Хуманитарната

Ученици от Хуманитарната гимназия имаха през днешния ден виртуално здрависване със зам.-министъра на образованието Мария Гайдарова. Те се свързаха в конферентна връзка, с цел да получат премиите си като спечелили в Националния училищен конкурс „ Места и памет – действителни персони и същински истории”, отдаден на български евреи-творци.

ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий” зае първо място с изследователския план „ Пловдив в мен”, отдаден на Исак Паси, който е ученик на гимназията.

„ Защо Исак Паси? Защото е „ хуманитарист от огромен нравствен ранг” по думите на проф. Здравко Петров, а ние сме следовници на неговата Първа пловдивска мъжка гимназия „ Александър І” - споделят учениците.

Мария Илиева и Габриела Бедросян от 12. Е клас с консултанти Дона Иванова - библиотекар, и Ралица Димитрова – преподавател по история и цивилизация, изследваха „ Пловдив като духовна форма на живот” в търсене на началото – детство и юношество.

Екипът работил и събирал информация благодарение на Пловдивския държавен списък, отдел " Краезнание " на НБ „ Иван Вазов”, с цел да си обяснят ренесансовата персона Исак Паси – преподавателя, доцента и професор по хармония, философия и културология – ентусиазъм за хиляди младежи, както и откривателя, проникновения интерпретатор и издател на над 80 тома съчинения, водещи в международната хуманитаристика. В него учениците разкрили личността, която интелектуално изравнява и подарява на България свободен достъп до колосите на международната просвета и просвета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР