Ученици от Х, ХI и XII с профил Природни науки“,

...
Ученици от Х, ХI и XII с профил Природни науки“,
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Центъра за компетентност с ученици от СУ „Иван Вазов“ – Плевен/СНИМКИ/

Ученици от Х, ХI и XII с профил „ Природни науки “, както и техните преподаватели по биология и химия от СУ „ Иван Вазов “ – Плевен, участваха в Ден на отворените порти: информативен тур в лабораториите за 3D принтиране и биопринтиране, геномна медицина и телепатология по план „ Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия “ Леонардо да Винчи. На осведомителното събитие участва и ръководителят на плана – доцент Георги Цанев.



Събитието се откри с лекция на гл. ас. Георги Големанов, откривател в Центъра за подготвеност, на тематика: " Животът е странствуване, а пътят е част от него ". Целта е да се обърне вниманието на студенти и кандидат-студенти към сигурността на пътя и вероятните опасности за мотористите, както и към зачестилите пътни произшествия.



След него, доцент доктор Паулина Владова направи проява за опциите на 3D здравната маса за виртуални дисекции – част от цифровото портфолио на МУ-Плевен.



Медицински университет – Плевен поддържа дарителската самодейност Мото Коледа Плевен, която набира средства за домовете за изоставени деца и такива в неравностойно състояние.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР