Ученици от Финансово-стопанската професионална гимназия Васил Левски“ в Монтана, които

...
Ученици от Финансово-стопанската професионална гимназия Васил Левски“ в Монтана, които
Коментари Харесай

Ученици от ФСПГ „Васил Левски“ започнаха стаж в Окръжен съд - Монтана

Ученици от Финансово-стопанската професионална гимназия „ Васил Левски “ в Монтана, които се образоват по специалността “Съдебна администрация “, започнаха индустриална процедура в Окръжен съд – Монтана. Ръководствата на ФСПГ и Оценка за съвместимост – Монтана подписаха контракт за осъществяване на индустриалната процедура и образованието на бъдещите правосъдни чиновници през образователната 2022/23 година
11-те възпитаници от 10 б клас на гимназия „ Васил Левски “ в продължение на 32 часа през образователната година ще се срещнат и ще придобият на практика умения за виновната специалност на правосъдни чиновници. По време на стажа си те ще участват, проучат и вземат участие в активността на регистратура, деловодство и списък, ще се срещнат в детайли с документите, които се изготвят, с обработката на делата и ще проследят пътят на едно дело от постъпването му в съда до неговото привършване и архивиране. Бъдещите правосъдни чиновници ще опознаят и характерната работа на правосъдните секретари, като ще имат опция да участват и в действителни правосъдни съвещания, с цел да видят по какъв начин се изготвят протоколите, призовките и известията до страните.
В първите часове на стажа си учениците с учител Мариела Митова бяха инструктирани за спазването на разпоредбите за здравословни и безвредни условия на труд и запазване на околната среда, срещнаха се с правилника за активността и вътрешния трудов ред в съда и научиха повече за историята на правосъдната система и структурата и моделите на ръководство в съда. Възпитаниците на ФСПГ „ Васил Левски “ от специалността „ Съдебна администрация “ ще вземат участие и в срещи, диалози и лекции, проведени от Окръжен съд – Монтана по просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, както и в други начинания и изяви, свързани със правосъдната система и разговора й с обществото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР