Ученици от Бургас събраха средства и дариха две инфузионни помпи

...
Ученици от Бургас събраха средства и дариха две инфузионни помпи
Коментари Харесай

Деца помагат на деца: Ученици направиха дарение за педиатрията на Бургаската болница

Ученици от Бургас събраха средства и подариха две инфузионни помпи на Първо педиатрично поделение на УМБАЛ Бургас. Те са ученици от ОУ " Александър Георгиев - Коджакафалията " в морския град. Оборудването ще помогне за прецизното и отмерено дозиране на медикаментите на дребните пациенти. То беше признато от зам.-директора на УМБАЛ-Бургас доктор Светослав Тодоров и началника на Първо педиатрично поделение доктор Борис Ангелов.

" Много благодаря на тези чудесни деца, тъй като по този начин оказват помощ за интензивното лекуване на дребните бебенца ", сподели доктор Борис Ангелов.

Двете инфузионни помпи бяха опаковани в обичайните за Баба Марта цветове – бяло и алено. Дарението идва във значим миг, защото в този момент целият потенциал на отделението е напълнен и доста малчугани разчитат на грижите на екипа на педиатричното поделение. Това е доказателство, че да дариш от сърце постоянно има смисъл.

Училището от години предизвиква поддръжката на обществено значими дела.

" ОУ " Александър Георгиев - Коджакафалията " и неговото учебно настоятелство всеки декември провеждат благотворителен коледен базар и бал. Учениците създават картички и сувенири, а родителите подготвят сладкиши и със събраните средства поддържаме разнообразни дела. През 2023 година наше мото беше " Деца подаряват на деца ", като единомислещо взехме решение да помогнем на дребните пациенти на УМБАЛ Бургас ", сподели Станимир Апостолов, зам.-кмет по бюджет и финанси и ръководител на учебното настоятелство.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР