Ученици осъдиха Хитър Петър в симулативен процес в Деня на

...
Ученици осъдиха Хитър Петър в симулативен процес в Деня на
Коментари Харесай

Ученици осъдиха Хитър Петър за открадната патица

Ученици осъдиха Хитър Петър в привиден развой в Деня на отворените порти в Районен съд – Добрич. Героят от приказките беше обвиняем в наказателно дело за кражба на патица от къщата на семейство, което го приютило за една нощ в дома си.

В ролята на съдии влязоха възпитаници от V до VII клас в СУ “Любен Каравелов” в Добрич и дадоха на Хитър Петър условна присъда от 3 месеца с 3-годишен изпитателен период.

От доказателствата по делото стана ясно, че подсъдимият е отмъкнал варена патица от тенджерата, която стопанката сготвила предния ден, само че след идването на госта скрила, а вечерта сервирала самун, лук и сланина. Тя оставила патицата да я изядат двамата с мъжа си, откакто отпратят Хитър Петър. Той обаче усетил миризмата на мръвката, излапал половината от нея, а другата свил в торбата си за из път.

Ученическият правосъден състав реши, че подсъдимият би трябвало да заплати и обезщетение от 40лв. на потърпевшата господарка, на колкото е била оценена патицата, както и 100 лева обезщетение за претърпяното от дамата безпокойствие, когато разкрила кражбата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР