Ученици и учители ще се запознаят с новостите в технологичния

...
Ученици и учители ще се запознаят с новостите в технологичния
Коментари Харесай

Бизнесът ще обучава учители и ученици от близо 200 училища

Ученици и учители ще се срещнат с новостите в софтуерния бранш, като вземат участие в семинари и на практика образования, проведени от бизнеса. В самодейността са включени 147 държавни и общински учебни заведения, които ще получат близо 300 000 лева по Националната стратегия „ Бизнесът преподава “.

Представители на предприятия ще вземат участие в образователния развой в 122 учебни заведения.

Специалистите ще срещнат децата с практическата употреба на технологиите по изучваните от тях предмети. Целта е учениците да бъдат стимулирани да учат специалности и профили в региона на предприемачеството и STEM компетентностите. За този модул са планувани 232 294 лева

През тази година 155 преподавали от 25 учебни заведения ще покачват знанията и уменията си в действителна работна среда. Учителите ще се срещнат с развиването на технологиите и актуалните условия на пазара на труда. За тези действия са разпределени общо 67 671 лв..

Средствата по програмата се дават за командировъчни на гост-преподавателите за обезпечаване на материали и консумативи за образованията и за закупуване или наемане на техническо съоръжение за задачите на образованието.

Увеличават се компаниите, които са отказали държавно финансиране и ще вземат участие в образованията безплатно.

Разширяването на „ Бизнесът преподава “ дава опция за включване и на учебни заведения, които образоват възпитаници в начален и прогимназиален стадий. Най-голям интерес има към компаниите от ИТ бранша и тематиките „ Роботика “, „ 3D принтиране “ и „ Виртуална действителност “.

Повече професионални и профилирани гимназии работят взаимно с компании в областта на туризма, счетоводството, предприемачеството, маркетинга, строителството и др.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР