Учените вече предупредиха за потенциална вълна от мозъчно увреждане, свързано

...
Учените вече предупредиха за потенциална вълна от мозъчно увреждане, свързано
Коментари Харесай

COVID-19 води до мозъчни увреждания, инсулт и психоза по-често от предполаганото

Учените към този момент предизвестиха за евентуална вълна от мозъчно увреждане, обвързвано с ковид, само че нови доказателства сочат, че може да докара до тежки неврологични затруднения като инфектиране, неуравновесеност и делириум, и че такива увреждания могат да бъдат по-чести, в сравнение с се смяташе в началото.
Проучване на откриватели от Университетския лицей в Лондон разказва 43 случая на пациенти с COVID-19, които са претърпели краткотрайна мозъчна дисфункция, инсулти, увреждане на нервите или са изпитали други съществени мозъчни резултати. Проучването се прибавя към последните проучвания, които също откриват, че болестта може да повреди мозъка, твърди „ Sabah “.
„ Дали ще забележим огромна зараза от мозъчни увреждания, свързани с пандемията, може би сходна на епидемията от латентен енцефалит през 1920-те и 30-те години на предишния век след грипната пандемия през 1918 година, остава да се види “, споделя Майкъл Занди от Института по неврология на колежа, съизследовател в изследването.
COVID-19 значително е респираторно заболяване, което визира белите дробове, само че невролозите и лекарите-специалисти по мозъчните увреждания споделят, че пораждат доказателства за въздействието му върху мозъка.
„ Притеснявам се, че към този момент имаме милиони хора с COVID-19. И в случай че след една година имаме 10 милиона възобновени хора и тези хора имат когнитивен недостиг... тогава това ще се отрази на тяхната продуктивност и способността им да се занимават с ежедневни действия ", споделя Адриан Оуен, невролог от Западния университет в Канада.
В изследването, оповестено в списание „ Brain “, при девет пациенти, които имат мозъчно инфектиране, е диагностицирано рядко положение, наречено изострен дисеминиран енцефаломиелит (ADEM), което се следи по-често при деца и може да бъде провокирано от вирусни инфекции. Екипът съобщи, че нормално има към един възрастен пациент с ADEM на месец в тяхната профилирана клиника в Лондон, само че това е повишено до една седмица в интервала на изследването, нещо, което те дефинират като " притеснително нарастване ".
„ Като се има поради, че заболяването съществува единствено от няколко месеца, към момента може да не знаем какви дълготрайни увреждания може да аргументи COVID-19 “, споделя Рос Патерсън, който управлява проучването. „ Лекарите би трябвало да са наясно с вероятните неврологични резултати, защото ранната диагноза може да усъвършенства резултатите на пациента. “
Според Оуен, новите доказателства акцентират нуждата от огромни, подробни изследвания и събиране на данни в международен мащаб, с цел да се оцени какъв брой постоянно се стига до сходни неврологични и психиатрични затруднения.
" Тази болест визира голям брой хора ", сподели Оуен. „ Ето за какво е толкоз значимо да съберем тази информация в този момент. “
Друго значимо изобретение на проучването е, че съществени проблеми могат да зародят даже при хора с леки случаи на вируса. Досега бяха известни единствено тежки инфекции на COVID-19, които излагат пациентите на риск от неврологични затруднения.
„ Идентифицирахме по-голям от предстоящото брой хора с неврологични положения, като инфектиране на мозъка, което не постоянно корелира с тежестта на респираторните признаци “, сподели Занди.
Изследването посочило, че никой от пациентите с неврологични проблеми не е имал COVID-19 в цереброспиналната си течност, което допуска, че вирусът не нападна непосредствено мозъка им. Може би от решаващо значение е, че екипът открил, че диагнозите на ADEM " не са свързани с тежестта на респираторната болест COVID-19 ".
* Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР