Учените са създали миниоргани от клетки, плаващи в течността, която

...
Учените са създали миниоргани от клетки, плаващи в течността, която
Коментари Харесай

Учените са използвали клетки от течност, извлечена по време на бременност, за да отгледат мини бели дробове и други органи

Учените са основали миниоргани от кафези, плаващи в течността, която заобикаля фетуса в утробата – прогрес, който считат, че може да отвори нови области на пренатална медицина.

Миниорганите или „ органоидите “ са дребни опростени структури, които могат да се употребяват за тестване на нови медицински лекувания или за проучване по какъв начин работят същинските органи, които имитират, без значение дали са здрави или заболели.

Изследователи от University College London и Great Ormond Street Hospital в Обединеното кралство събраха кафези от проби от амниотична течност, взети по време на 12 бременности, като част от рутинно пренатално проучване. Тогава за първи път те отглеждат мини-органи от кафези, взети по време на дейна бременност. Те плануват, че техният метод в последна сметка може да помогне на лекарите да следят и лекуват вродени болести преди раждането и да разработят персонализирани лечения за бебе в утробата.

„ Наистина сме разчувствани “ от тази опция, сподели Матиа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР