Учените разкриха, че Северният магнитен полюс на Земята се измества

...
Учените разкриха, че Северният магнитен полюс на Земята се измества
Коментари Харесай

Северният магнитен полюс на Земята се движи с безпрецедентна скорост

Учените разкриха, че Северният магнитен полюс на Земята се измества по-бързо, в сравнение с някой в миналото е предвиждал. Полярните смени не са необичайност и ние от дълго време знаем, че магнитните полюси на Земята постоянно са в придвижване, само че скоростта, с която се движи полюсът, озадачи откривателите, написа БГНЕС.
Сега, месеци след този първичен отчет, нови изследвания удостоверяват, че движещият се полюс към момента се насочва към Сибир и прави това с невиждана скорост. Нов отчет, озаглавен „ Световният магнитен модел на 2020 година ", демонстрира, че полюсът се движи ускорено към Северна Русия. Очаква се обаче тази наклонност да се промени.
Важно е да се разбере разликата сред Северния магнитен полюс и географския Северен полюс. Географският северен полюс не се движи и в случай че разбираем нещата с най-простата терминология, това е „ върхът “ на земното кълбо. Магнитните полюси обаче непрестанно се движат. През последните години Северният магнитен полюс се движи по-бързо от всеки път.
Изследователите имат вяра, че магнитният полюс ще продължи пътуването си към Сибир, само че и че той ще стартира да се забавя малко, до момента в който ние навлизаме в новата година.
Докладът предвижда, че Северният магнитен полюс ще продължи да се движи към Русия, въпреки и с постепенно намаляваща скорост - до към 40 км годишно в съпоставяне със междинната скорост от 55 км за последните 20 години.
И по този начин, какво тъкмо значи това за ориста на човечеството? Не се счита, че тези типове промени в магнитните полюси на планетата са обвързани с каквито и да било сюжети за края на света, без значение в какви известни научнофантастични филми бихте го видели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР