Учените от университета на Аризона заявиха, че ако изпаднем в

...
Учените от университета на Аризона заявиха, че ако изпаднем в
Коментари Харесай

За да преборите стреса, мислете за половинката

Учените от университета на Аризона обявиха, че в случай че изпаднем в стресираща обстановка, е задоволително да представим половинката си. По този метод кръвното ни налягане ще се стабилизира.

За да доближат до това умозаключение, откривателите са анализирали реакцията на 102 доброволци, накарани да потопят краката си в студена вода, с цел да се задейства " вътрешен стрес ". Студената вода свива кръвоносните съдове и краткотрайно повишава кръвното налягане и сърдечния темп.

Виж още: Общото сред сполучливите връзки

В рамките на опита или са участвали сътрудниците на доброволците, или те е трябвало да мислят за тях, или за нормален ден в живота си. Доброволците, чиито сътрудници участвали, или които си мислели за тях, били с по-ниско кръвно. Най-голяма изгода имало за тези, удовлетворени от връзката си.

" Ежедневието ни е изпълнено със стрес. Един от значимите способи, по които можем да се преборим с него, е посредством взаимотношенията ни - или като сме с колегата, или мислейки за него ", каза създателят на проучването Кайл Бураса.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР