Учените от НАСА представиха доказателства за присъствието на Марс на

...
Учените от НАСА представиха доказателства за присъствието на Марс на
Коментари Харесай

Откриха признаци на древен живот на Марс

Учените от НАСА показаха доказателства за наличието на Марс на органични соли, съдържащи въглерод, който е от значително значение за биологичния живот, оповестява Daily Star, представен от БЛИЦ.

През май 2021 година откривателите оповестиха, че са разкрили соли, които са се образували или вследствие на геоложки процеси, или като остатъци от античен микробен живот.

Всъщност органичните соли са химически останки от органични съединения, съдържащи въглерод, на които се основава целият биологичен живот.

НАСА е откривала органична материя и преди, само че това изобретение дава нови улики за разбирането на обитаемостта на Червената планета.

Водещият създател на новата публикация Джеймс Луис споделя: „ Ако установим, че органичните соли са съсредоточени някъде на Марс, ще желаеме да изследваме тези области по-нататък и в идеалния случай да пробием по-дълбоко под повърхността, където органичните субстанции могат да се съхраняват по-добре. Опитваме се да учим милиарди години органична химия и тези органични „ записи “ може да донесат огромна премия: доказателство, че живот в миналото е съществувал на Червената планета ".

За да намерят доказателства за живота на Марс, откривателите в този момент би трябвало да извлекат и проучват органичните проби.

Учените от НАСА считат, че това към момента не е дефинитивно доказателство за съществуването на органични соли на Марс, само че сигурно би могло да демонстрира тяхното битие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР