Учените от Лабораторията за разработка на медикаменти към Лондонския колеж

...
Учените от Лабораторията за разработка на медикаменти към Лондонския колеж
Коментари Харесай

Учени започват разработка на лекарство срещу Алцхаймер

Учените от Лабораторията за разработка на лекарства към Лондонския лицей са в ранен стадий на разработка на лекарство против заболяването на Алцхаймер. Те ревизират действието на разнообразни химични съединения върху мозъчните кафези и невроните.Доктор сър Марк Пийпс съумява да създаде медикамента миридесап. Неговото лекарство отстранява белтък, който се свързва с амилоидните нишки. Те са виновни за причиняване на Алцхаймер, както и доста други болести.Засега се счита, че в случай че лекарството е приложено в ранния етап на заболяването, пациентът може да бъде оздравял.
Когато дадем на пациента този медикамент, той попада в кръвта му. Чернодробните кафези разпознават тази форма на белтъка като ненормална, и я унищожават.
сър Марк Пийпс, академик от Лондонския лицей

Пийпс споделя, че въпреки всичко предстоят още доста проучвания преди лекарството да бъде утвърдено.Пандемията забави изследванията и тестванията на медикамента. Очаква се изследването да завърши през 2024 година.Използват се и доста различни способи за справяне с Алцхаймер.

Кат Мъмъри също прави изследвания за разкриване на нови способи за справяне с подлото заболяване. Един от тях е заглушаване на гените. Това лекуване ще бъде ориентирано към хората с унаследен Алцхаймер. Този вид съставлява 1% от случаите, само че учените са обнадеждени, че изследването ще помогне за по-доброто схващане на заболяването.
Всъщност сме на път да стартираме изследване, наречено Първична предварителна защита, при хора с генетична болест на Алцхаймер. Те знаят, че имат разновидност. Затова можем да стартираме лекуването доста по-рано, даже 25 години преди първите признаци. Целта ни е да осигурим подобаваща терапия, с цел да спрем заболяването преди да се е развила. Очакваме програмата да стартира в околните месеци.
Кат Мъмъри, шеф на отдела за клинични опити в центъра за проучване на деменция

Въпреки напредъка на изследването, въпреки всичко ще би трябвало да минат доста години, преди да се разбере дали някой от тези способи е ефикасен или не.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР