Учените не могат да си обяснят необикновеното явление, което става

...
Учените не могат да си обяснят необикновеното явление, което става
Коментари Харесай

На тази японска кукла от 100 години ѝ расте истинска коса

Учените не могат да си обяснят невероятното събитие, което става с куклата Окику. Тя получава името си от своята последна собственичка - малко момиченце, написа pochivka.blitz.bg.

Необикновеното е това, че на куклата, която е направена преди повече от 100 години, й порастват коси, които специалистите дефинират като същински.

Момиченцето, което също се казвало Окику, живеело през 1918 година. То получило куклата от по-големия си брат. Окику толкоз заобичала играчката, че я кръстила на себе си и на процедура не я изпускала от ръцете си.

Куклата като че ли си била напълно елементарна, по това време майсторите на играчки ги правели с същински коси.

Всичко почнало след гибелта на момиченцето.

Странностите почнали, когато детето умряло ненадейно. Тогава родителите му забелязали, че косата на куклата почнала да пораства.

Когато се убедили, че това е истина и не си внушават, решили да й създадат олтар. Щом косата на куклата стигнали съвсем до коленете - самата Окику имала толкоз дълга коса приживе, тя спряла да пораства.



Обърканите родители решили, че в куклата се е вселила душата на щерка им и почнали от време на време да я подстригват, само че косата продължавала да пораства.

След известно време японското семейство решило да се реалокира в различен град и отнесли куклата в будистки храм, където тя се намира и до през днешния ден. Оттогава монасите се грижат за куклата, подстригват я и решат косата й.

Учените не се вземат решение да се намесят в това необикновено събитие, с цел да не нарушат спокойствието на починалата Окику, а също и атмосферата на храма. Факт е, обаче, че той се е трансформирал в туристическа атракция точно поради странната, мистериозна кукла.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР