Учените бият тревога!+ Триклозанът, добавян в козметиката, средствата за хигиена

...
Учените бият тревога!+ Триклозанът, добавян в козметиката, средствата за хигиена
Коментари Харесай

Антибактериалните сапуни разболяват черния дроб

Учените бият паника!+

Триклозанът, добавян в козметиката, средствата за хигиена и битовата химия като противомикробен съставен елемент, може да се натрупва в организма и да разрушава черния дроб!

Репутацията на това удивително вещество е срината от проучване на учени от Университета в Сан Диего, Калифорния. Установено е, че по отношение на необятното си приложение триклозанът постоянно се съдържа там, където не би трябвало да го има: във въздуха и даже в кърмата на 98 от 100 дами!

Изяснено е, че при дълготрайно потребление триклозанът може да провокира фиброза на черния дроб – формиране на наслоявания в чернодробната тъкан, което води до развиване на цироза и чернодробна непълнота. Веществото отслабва и противораковата отбрана на организма. Тестовете демонстрират, че действието му потиска детоксикационната функционалност на черния дроб, което се съпровожда с увеличение на неговите размери и фиброза.

Авторите на проучването настояват, че не е належащо изцяло да изключим триклозана от живота си. Този съставен елемент може да бъде потребен в средствата за обработка на ръцете на хирурзи и други лекари, в дребни количества – в пастата за зъби. Проведени по-рано проучвания демонстрират, че триклозанът понижава мускулната интензивност, провокира хормонални нарушавания в организма и може да форсира растежа на израстък на млечната жлеза.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР