Ученикът от седми клас на ОУ Владислав Рибникар във Врачар,

...
Ученикът от седми клас на ОУ Владислав Рибникар във Врачар,
Коментари Харесай

Седмокласникът Коста от Белград се оказа най-свирепият масов убиец на деца в човешката история

Ученикът от седми клас на ОУ Владислав Рибникар във Врачар, който погуби с огнестрелното оръжие на татко си осем възпитаници и гард, и рани още тежко шестима възпитаници и преподавател, е бил първенец, посещавал е музикално учебно заведение и е ходил на часове по роботика. Момчето е свирило на цигулка и е упражнявало карате.

Споделяло с другари, че желае да стане астрофизик. От учебните предмети се интересувал от биология, а също по този начин обичал да играе игри.

След свирепата кланица в центъра на Белград всички се чудят какво е предиздвикало възпитаник от седми клас да извърши това злокобно закононарушение.

Какво е предиздвикало един отличен и надарен възпитаник, сполучлив състезател по знамение, както го назовават негови близки, да убие девет души в учебно заведение? Училищните другари на задържания 13-годишен юноша и жертвите са в потрес след нещастието и разплакани описват пред сръбски медии, че преди този момент момчето не е било проблематично, само че го дефинират като необичайно.

" Тих, затворен, не се закачаше доста с никого, беше малко чудноват, само че с него нямаше проблеми. Той е измежду най-хубавите възпитаници в класа си, първенец е и ходеше на надпревари по няколко предмета ", споделя един от учениците на учебното заведение.

Вече се появи и информация, че момчето е било унизено от други възпитаници и даже, че е жертва на принуждение от връстници, а повода за закононарушението е неотдавна получена от него двойка по история.

" Бил е унизен от приятелите си, бил е жертва на принуждение от връстници и по гледище на родителите си е изместен в друга паралелка. Беше спокоен, добър възпитаник. Отчаян съм ", споделя един от родителите, чието дете посещава това учебно заведение.

Други родители обаче настояват, че момчето не е преместено в различен клас, тъй като е било унизено, а поради отличните му триумфи.

" Този клас беше образуван от най-хубавите възпитаници в учебното заведение и той пристигна относително скоро. Това момче беше отличен възпитаник.

Гнусно е да споделят, че е умъртвил толкоз доста хора поради двойка по история, това не е правилно. Смени паралелката, тъй като шест години беше втора промяна. Твърдят, че в предходния клас са го закачали, а в този новия, не е имал проблеми с никого ", споделя различен родител.

Съседи от блока, в който живее, споделят, че татко му е почитан доктор, а майка му също е високо образована.

Момчето обаче се оказва най-жестокият всеобщ палач на деца в историята на света. Сред всички всеобщи убийци в света под 14-годишна възраст, което в Сърбия е законовата граница, под която едно дете не може да носи наказателна отговорност за закононарушение, никой в никакъв случай не е умъртвил толкоз доста жертви, колкото Коста Кечманович, прецизира " Труд ".

Досега има единствено три имена в листата на деца на всеобщи убийци под 14-годишна възраст, оставили след себе си най-малко четири жертви.

През 2019 година Кайл Алууд убива петима членове на фамилията си, когато подпалва къща в Илинойс, Съединени американски щати. По това време той е единствено на 9 години.

През 1998 година, в компанията на съизвършител Мичъл Джонсън (13), Андрю Голдън (11) убива четирима възпитаници и един преподавател в гимназия в Арканзас и ранява още 10.

Бразилецът Марсело Едуардо Бово (13) убива четирима души в Сао Пауло през 2013 година, след което се самоубива.

Германката Ида Шел (13), която убива шест бебета в Мюнхен през 1907 година, също може да бъде в този лист. Тя обаче е убива в продължение на дълъг интервал от време, тъй че попада повече в категорията на серийните убийци, в сравнение с всеобщите.

Въпреки че всяко от тези закононарушения е ужасяващо единствено по себе си, всички те бледнеят спрямо клането, което през вчерашния ден реализира Костя Кечманович.

Детеубиец, какъвто светът не помни от 65 години

Между другото, последното всеобщо закононарушение от този мащаб, осъществено от човек, който е най-малко на приблизителната възраст на това момче, се случва преди 65 години в Съединените щати.

През 1968 година момичето Карил Ан Фюгейт, една година по-голяма от Коста Кечманович по време на закононарушението, убива 11 души дружно с Чарлз Старкуедър (19) в кървясъл поход. След ареста си тя става най-младата жена в историята на Съединени американски щати, която е съдена и наказана за най-тежката форма на ликвидиране. Тя е наказана на пожизнен затвор, само че е освободена условно през 1976 година

Но даже и това злокобно закононарушение не може да се съпостави с вчерашния призрачен сън в Белград, тъй като то не е осъществено от двама души дружно, а това момче е възнамерявало, провело и направило всичко единствено.

Колажът от фотоси е на сръбското издание Srbija Danas
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР