Ученикът Николай Борисов със своите бързи и адекватни действия е

...
Ученикът Николай Борисов със своите бързи и адекватни действия е
Коментари Харесай

Спасеният човек от ученика Николай Борисов е известен ловешки учител

Ученикът Николай Борисов със своите бързи и съответни дейности е избавил живота на прочут ловешки преподавател. Изпадналият в неволя човек на 12 ноември т.г. се оказа Любен Коларов (93 г.). Това стана ясно от търсене на Община Ловеч.

Постъпката на Николай беше необятно отразена от медиите, той получи почетна значка на Община Ловеч и грамота и подарък от МОН. Сега описваме кой е избавеният. Оказва се, че това е доста възрастен преподавател по музика, който цялостен живот е възпитавал децата в хуманизъм.

Припомняме, че на 12 ноември Николай вижда по какъв начин мъж пада на улицата, оказва му първа помощ и вика кола на „ Спешна помощ “. Пристигналият с колата за спешна помощ Ферад Ферадов установил, че ученикът с дейностите си е избавил живота на възрастния човек. След като разбрахме, че потърпевшият е Любен Коларов, ние се свързахме с него по телефона. Той показа, че след рухването дни наред не е ставал от легло.

Ето през днешния ден какво си спомня: „ Тогава бях тръгнал към аптеката „ Юлифарм “ и покрай ул. „ Христо Ботев “ паднах. Не знам какво ми е станало. Свестих се в болничното заведение. От рухването още има огромен белег на челото. Прилоша ми внезапно.



Много съм признателен на това момче, което не познавам. Не го и запомних, тъй като съм примрял. Като преподавател аз съм възпитавал моите възпитаници постоянно да се притичват на помощ. Радвам се, че през днешния ден има такива хора. Благодаря още един път – на него и на фамилията му, че са го възпитали. Ние със брачната половинка сме доста остарели и заболели, от време на време имаме потребност от помощ. Да са живи и здрави младите! “ Любен Коларов е прочут като създател на първия тамбурашки оркестър в Ловеч. Преди три години, във връзка неговата 90-годишнина, бяха припомнени някои обстоятелства от живота му. По-зрялото потомство го помни като оня преподавател по музика, който дълги години водеше музиката на началното учебно заведение „ Проф. Иширков “ (днес не съществува).

Децата правеха мощно усещане освен с въодушевените си осъществявания, само че и с хубавите ботевски униформи. Оркестърът участваше във всички по-големи събития и надпревари в Ловеч през 70-те и 80-те години на предишния век. Любен Коларов е роден на 13 март 1927 година в село Крушовица, община Долни Дъбник, като от 1965 година живее и работи в Ловеч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР