Ученик от пазарджишкото СУ „Георги Бенковски“ спаси жена, нападната от

...
Ученик от пазарджишкото СУ „Георги Бенковски“ спаси жена, нападната от
Коментари Харесай

Гимназист спаси жена от бездомни кучета, наградиха го

Ученик от пазарджишкото СУ „ Георги Бенковски “ избави жена, нападната от бездомни кучета. Екшънът се разиграва ненадейно на 15 юни към 22,25 часа на Моста на Лютата, когато Марияна Дамянова отива на работа. Изведнъж я нападат четири скитащи кучета, едното й се нахвърля в тил, хваща я за качулката на връхната дреха и я поваля на земята. Нахапват я по двата крайници и едната ръка.

В сериозния миг обаче на мястото се оказва и гимназистът Божидар Илиев. Момчето не губи наличие на духа и прави каквото би трябвало – прогонва нападателните животни, а по този начин избавя беззащитната жена от още по-тежки последствия, описа тя в обществените мрежи и откровено благодари на младия героичен човек.

Смелата постъпка на Божидар провокира голям брой позитивни мнения в мрежите. Потребители означават, че доста други на негово място биха вдигнали телефона да снимат. Той обаче стремително е решил какво е най-подходящо да направи, с цел да предотврати още по-тежки последствия за жертвата, оказала се сама против четири освирепели животни. И означават, че Марияна е имала шанс точният човек да е на точното място, когато й е бил нужен.

Историята има и продължение. Най-голямата виртуална общественост на пазарджиклии във Facebook – „ Аз съм от Пазарджик “, която от известно време прави и благотворителни начинания, реши да награди достойния юноша с ваучер за извършване на покупки на стойност 200 лв..

„ Благодарение на смелата му постъпка и вашата гражданска интензивност в групата, казусът с бездомните кучета ще бъде още веднъж във фокуса на медийното внимание и този път цяла България ще чуе за него – написаха админите

Дано и общината си отвори очите да го забележи, и да откри цивилизовано решение, тъй като в действителност към този момент на всички е ясно, че нещо извънредно може да се случи, в случай че не се вземат бързи и съответни ограничения по казуса с бездомните кучета в Пазарджик “.

*Снимка - " Аз съм от Пазарджик "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР