Ученички от ЕГ Иван Вазов се премениха като момите от

...
Ученички от ЕГ Иван Вазов се премениха като момите от
Коментари Харесай

Ученички от Руската позират като момите в платната на...

Ученички от ЕГ „ Иван Вазов ” се премениха като момите от платната на Владимир Димитров-Майстора, а техен връстник накриви боне като Златю Бояджиев. Тийнейджърите позираха за „ замръзнали картини ”, в които да повторят сюжетите на наши фамозни създатели и международни майстори на четката.

Приключението им е част от еTwinning план, по който Руската гимназия си партнира с учебни заведения от Гърция, Полша и Испания.

Целта беше да се докоснем до тематиката за културното завещание, по занимателен метод да научим за огромните създатели и тяхното творчество, да усъвършенстваме британския език и да съумеем да презентираме сполучливо работата си, изясняват Никола Станчев и Мартина Тинкова от 9. А. След като начинанието им е спечелило Знак за качество на мрежата еTwinning, а школото получило и почетен знак за еTwinning учебно заведение, младежите показаха свършеното и на конференция „ Аз трансформирам моето учебно заведение ”, която показва сполучливи училищен практики на деца от 20 образователни заведения в Пловдив.

В първата част на плана учениците се фокусирали върху наши художници. Мартина е измежду девойките, които прекрачили от актуалното всекидневие на модерното момиче в фамозните платна на Майстора със селски сюжети и моми от остарели времена. Майки помогнали да се намерят истински носии, а околност край Гребния канал била употребена за декор на застиналата картина „ Пеещите жетварки ”.

Никола пък влезнал в кожата на Златю Бояджиев и театралничил с още двама връстници. Проблема с Айфеловата кула на назад във времето в определеното автентично платно решили, като купили 3D пъзел и създали макет. Учениците са снимали във видео целия развой на подготовката и снимането на „ замръзнала картина ”, която копира платно на Златю Бояджиев. Събрало е най-вече гласове онлайн, което довело и до първото място на плана. Цялата сцена била стъкмена в горичката край Лаута.

Докато работили по подготовката, учениците научили забавни неща - че част от картините на фамозни създатели в действителност са рисувани зад граница, а също и за парализата на Златю, след която той се е научил да рисува с лявата ръка. Ценен опит за Никола и Мартина е и по какъв начин постигнали сработване след първичните разногласия по какъв начин да се създадат възстановките и кой в коя роля да театралничи. Покрай плана младежите попрочели и за разнообразни техники в изобразителното изкуство.

После навлезли и в международното наследства - в творбите на Ван Гог, Дега, Рафаело.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР