Ученички от АЕГ „Гео Милев“ създадоха биоразградима кофичка за кисело

...
Ученички от АЕГ „Гео Милев“ създадоха биоразградима кофичка за кисело
Коментари Харесай

Ученички от Английската гимназия в Русе създадоха биоразградима кофичка за кисело мляко

Ученички от АЕГ „ Гео Милев “ сътвориха биоразградима кофичка за кисело мляко взаимно с преподаватели от университета и се класираха за националния кръг на надпреварата за образователни компании на Джуниър ачийвмънт – България

Вчера Надежда Туркова, Ивайла Баева, Мирая Гешева и Габриела Терзиева, възпитанички на клуб „ Млад бизнесмен “ на британската гимназия в Русе, показаха своя план на полуфиналното съревнование на фондация Джуниър ачийвмънт България за биоразградима кофичка за кисело мляко NЕСОфичка, която може да съхранява семенца в дъното си и да се употребява като краткотрайна саксия след приложимост, написа

Ръководителят на клуба гл. ас. доктор Христина Соколова от катедра „ Икономика и интернационалните връзки “ на факултет „ Бизнес и мениджмънт “ показа, че продуктът е умислен да се създава от новаторската PLA – полимлечна киселина, извлечена от царевично нишесте, която се разгражда след 12 седмици.

Кофичката NЕСОфичка има три функционалности. Първо, съхранява киселото мляко по достоверен за българските производители метод. Второ, може да се употребява като саксия за развъждане на цветя или разсади. И трето, в дъното на кофичката има място за предпазване на семената. Младите бизнесдами имат вяра, че по този метод ще възпламенят дребни и огромни, с изключение на да се хранят здравословно, само че и да поддържат природата и да засаждат растения.

Продуктът удовлетворява потребностите на пазарна ниша, която не е разработвана досега, считат от амбициозния дамски екип. Момичетата от клуба съумяват да проектират и осъществят първообраз благодарение на доцент доктор Йордан Дойчинов от катедра „ Промишлен дизайн “ на Русенския университет. Те мечтаят да видят една нова България, в която нашите обичаи са преобразени в нов екологичен образ.

Оттук нататък младите бизнес дами ще търсят сътрудници за действително произвеждане на първите NЕСОфички, които да показват на националния кръг на надпреварата при започване на юни месец тази година. Евентуална победа на националния кръг ще им донесе класиране за европейското съревнование, което ще се организира през юли в Португалия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР