Ученичка от Пловдив спечели стипендия от половин милион лева за

...
Ученичка от Пловдив спечели стипендия от половин милион лева за
Коментари Харесай

Мартина, която спечели стипендия от половин милион лева

Ученичка от Пловдив завоюва стипендия от половин милион лв. за образование в най-хубавия университет за бизнесмени в Щатите.

Тя се пребори с хиляди претенденти от Централна и Източна Европа и сграбчи цялостната стипендия за четиригодишно образование.

18-годишната Мартина Гарабедян е ученичка последна година в Английската гимназия в Пловдив. Пълната отличничка е родена в семейство на икономисти и това дефинира интереса ѝ към предприемачеството и кандидатстването ѝ за стипендията.

„ Всичко стартира септември месец предходната година, когато стартира и самият първи кръг за стипендията. Минах през много стадии – четири-пет кръга. Също по този начин и разнообразни изявленията с представители на самата компания, на университета “, споделя Мартина.

До финалния кръг са позволени 14 претенденти от Украйна, Полша и Чехия . Мартина сполучливо развива бизнес концепция с изцяло непознати сътрудници по време на работен уоркшоп и... печели.

„ Университетът дава опция да се избере компетентност след първата година. Това е неповторимо, защото ще мога да се ориентирам – какво ми е забавно – споделя Мартина. – Вероятно ще е предприемачество , тъй като ми е в действителност забавно – човек да развие самичък личен бизнес, да бъде изобретателен и считам че това ще е насоката “.

Мартина приема със невзискателност успеха . В първия миг съобщила новината единствено на родителите си и най-близките другари.

„ И аз самата не повярвах в първия миг, защото знаех какъв е напорът за тази стипендия и какъв брой са мощни претендентите от другите страни “, споделя момичето.

Мартина дефинира себе си като отзивчив младеж, била е президент на ученическия парламент в учебно заведение, запалена е по рисуването от 10 години, вицепрезидент е и на гражданска организация .

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР