Ученическо шествие, предвождано от духов оркестър, млади гвардейци и мажоретки

...
Ученическо шествие, предвождано от духов оркестър, млади гвардейци и мажоретки
Коментари Харесай

Ученическо шествие с духов оркестър, гвардейци и мажоретки за 24 май в Русе

Ученическо шествие, предвождано от духов оркестър, млади гвардейци и мажоретки се организира за празничния 24 май в Русе.



Началото на честванията беше обещано в 10:30 часа, когато два лъча с представители на всички образователни заведения в града потеглиха от СУ „ Христо Ботев “ и Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „ Йосиф Вондрак “.



Шествието със знамената беше съпроводено от маршове, изпълнени от Общинския духов оркестър с началник маестро Димчо Рубчев и барабанчици от Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “. В него се включиха и мажоретният състав „ Екстрийм “ и 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския юношески дом.



Двата лъча се сплотиха на централния площад „ Свобода “ пред постройката Областна и общинска администрация в крайдунавския град. Празничната стратегия продължи с доста песни и танци, след което пред Доходното здание се организира годишната гала по връчването на почетни грамоти и плакети на учениците, постигнали забележителни резултати в своето образование.



В 19:00 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще се организира церемонията по награждаване на тазгодишните носители на Награда „ Русе “, която ще бъде излъчена в директно предаване по Българска национална телевизия 2. С нея всяка година се удостояват създатели, дейци, креативен екипи и организации, работещи в областта на изкуството, културата, образованието и науката, за забележителен принос и дейна активност за издигане престижа на града.



Автор и фотоси: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР