Учени установиха, че захранвана от батерии машина, която използва електрически

...
Учени установиха, че захранвана от батерии машина, която използва електрически
Коментари Харесай

Електрическата стимулация помага при лечение на сънна апнея

Учени откриха, че захранвана от акумулатори машина, която употребява електрически импулси за блокиране на сигнали за болежка и постоянно се употребява по време на раждане, усъвършенства дишането при пациенти с обструктивна сънна апнея, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Проучването на откривателите от Кингс Колидж и фондация към Националната здравна работа на Англия удостовери, че машината за транскутанна електрическа нервна стимулация може да се употребява като терапия за положението обструктивна сънна апнея. До 1 милиард души по целия свят страдат от това положение.

Хората със сънна апнея, която най-често се демонстрира с хъркане, стопират да дишат в някои моменти през нощта, което ги оставя прекомерно изтощени, невнимателни и постоянно с главоболия денем.

Много хора със положението не съумяват да се придържат към предписаното лекуване, което включва носенето на маска за лице, в която се изпомпва въздух, до момента в който пациентът спи – 25% от пациентите се отхвърлят три месеца след началото на лекуването, а три четвърти след изминаването на пет години. Алтернативите включват предпазители за уста, които притискат долната челюст напред, или даже интервенции.

Проучването, в което са взели участие 56 пациенти с обструктивна сънна апнея, сподели, че машината за транскутанна електрическа нервна стимулация е евтина и ефикасна опция на актуалните лечения. Леката и непрекъсната електрическа стимулация поддържа дихателните пътища на пациентите отворени, до момента в който спят, като пациентите са посочили усъвършенствания в дишането през нощта и доста па-малко отмалялост денем.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР