Учени установиха, че яденето на люти чушки помага за намаляване

...
Учени установиха, че яденето на люти чушки помага за намаляване
Коментари Харесай

Люти чушки за намаляване на риска от инфаркт

Учени откриха, че яденето на люти чушки оказва помощ за понижаване на риска от сърдечни болести. Изследването е оповестено в списание “Nature ”.

Корейски специалисти организираха метаанализ на изследвания, при които участници на възраст над 18 години са присъединили люти чушки и техни производни в храненето си за интервал от 4 до 12 седмици.

Учените са открили, че съдържащото се в продукта вещество Capsicum annuum понижава риска от развиване на метаболитен синдром – комплекс от метаболитни нарушавания, който предизвиква развиването на сърдечни болести и диабет вид 2. По-специално Capsicum annuum работи в няколко направления едновременно, като намалява равнищата на холестерола и има изразен антиоксидантен резултат.

Изследването също по този начин открило, че яденето на чушки може да помогне за нормализиране на равнищата на захар в организма, като понижи възпалението. Авторите обаче означават, че са нужни спомагателни клинични изпитвания, с цел да се удостовери това потребно свойство на продукта.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР