Учени твърдят: Нашият свят е Матрица, но не е цифрова

...
Учени твърдят: Нашият свят е Матрица, но не е цифрова
Коментари Харесай

Учени твърдят: „Нашият свят е Матрица, но не е цифрова симулация.“

Учени настояват: „ Нашият свят е Матрица, само че не е цифрова симулация. “ …Теорията, че нашият свят е Матрица, т.е. виртуално, изкуствено основано пространство, в последно време стана много известна.По-специално, това се употребява за пояснение на доста странни и неуместни феномени, които хората следят. Колко евентуално е тази доктрина да разказва истината?В четвъртата част на филмовата поредност „ Матрицата “, хората играят ролята на „ акумулатори “, отдаващи силата си на машините. Но, роденият в Швеция мъдрец Ник Бостром счита, че приемането на сила надали е повода за основаване на огромна симулация, защото поддържането на човешки организми би лишило доста повече сила, в сравнение с биха могли да генерират.

 Ник Бостром
Ник БостромИзследователят допуска:
„ По принцип, симулацията може да бъде основана като лабораторно възпроизвеждане на действителността, за проучване на някои исторически събития или обществени проблеми.Да предположим, че учените желаят да видят какво влияние ще има тази или онази икономическа промяна върху обществото. Те симулират вярната обстановка и учат следствията.Ако следствията не ги устройват, моделът се връща към първичните му параметри и се написа нова стратегия. Ако обаче приемем, че има доста такива социално-исторически опити, тогава броят на „ матричните интелигентни единици “, т.е. жителите на виртуалната действителност, непрестанно ще се усилва.В последна сметка той ще се окаже милиони пъти по-голям от броя на действителните хора. “Следващият значим миг е техническата страна на симулация на действителността. За да не открият жителите на симулацията „ фалшификацията “, всичко би трябвало да бъде подредено допустимо най-надеждно.Тоест, човек не може да се ограничи до възпроизвеждане единствено на планетата Земя с нейната непосредствена среда. Така че звездите би трябвало да наподобяват като същински, а не просто светещи петна във виртуалното небе. В противоположен случай астрономите бързо ще разкрият тази машинация.Експертите са пресметнали, че единствено в следената Вселена има повече от 100 милиарда Галактики. И има още повече звезди и планети …За да се пресъздаде всичко това цифрово, са нужни големи запаси. Трябва да се вземе поради фактът, че нашите технологии към момента не са толкоз съвършени, че да изследваме от близко всяка звезда през телескоп.Но даже и такава Вселена да бъде симулирана, ще са нужни нереалистичен брой оператори за обработка на информацията. Сложната конструкция на Вселената свидетелства по-скоро срещу съществуването на Матрицата, като цифрова симулация, в сравнение с в нейна изгода.Четете още: „ Черната кутия на Земята “ ще съдържа информация за изгубването на живота на планетатаТеоретичният физик Сабине Хосенфелдер от своя страна счита, че нашата „ родна “ цивилизация просто не би могла да сътвори подобен световен модел. Следователно, би трябвало да има някаква друга умна цивилизация.

 Сабине Хосенфелдер
Сабине ХосенфелдерДосега не са открити никакви научни доказателства, че не сме сами в обозримия свят (или най-малко не са обявени публично …).Но симулацията на човешкото схващане е различен въпрос …Хосенфелдер споделя:„ Доколкото знаем, съзнанието е свойство на избрани системи, които обработват огромни количества информация.В същото време не е толкоз значимо дали такава система е основана въз основата на биологичен мозък или компютърна платформа. “Междувременно, специалисти по мозъчни проблеми настояват, че нашето схващане е в положение да основава модели на заобикалящата действителност единствено въз основа на входящата информация. И защото моделите на действителността са безусловно самостоятелни за всеки човек, не можем да добием справедлива визия за света към нас, а единствено субективна.От друга страна, виртуален модел може теоретично да възпроизведе действителността съгласно някои логаритми, вградени в него, които имитират законите на природата. Физиците неведнъж са се опитвали да симулират естествени процеси, само че не са съумели да реализират идеални резултати.Факт е, че е физически невероятно да се симулират свойствата на всеки атом, участващ в избран развой.Има обаче и друга идея.Академик Валери Рубаков допуска, че Вселената е зародила от доста дребен район на пространството и по-късно е почнала развой на разширение. В този случай това е единствено част от „ Голямата Вселена “.

 Валери Рубаков
Валери РубаковВъзможно е тази „ джобна галактика “ да е основана изкуствено и да не е единствена – може да има доста такива светове.Те могат да съществуват както за пробни цели на висша цивилизация, живееща в „ Голямата Вселена ”, по този начин и като „ аварийни действителности ” при положение на някакви катаклизми, които заплашват живота на тази цивилизация.Все още няма информация, която да потвърди или опровергае една от теориите. Може би в миналото ще разберем …Какво мислите Вие?Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.https://www.facebook.com/hiddentruth.sitehttps://www.facebook.com/groups/623212178054534
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР