Учени съобщиха – никой не може да оцелее на Марс

...
Учени съобщиха – никой не може да оцелее на Марс
Коментари Харесай

Край с мечтите за заселване на Марс! Учени съобщиха – никой не може да оцелее там повече от четири години

Учени оповестиха – никой не може да оцелее на Марс повече от четири години. Астрономите имат огромни очаквания да доставят хора на Марс в околните години. Но защото планетата е оповестена за рискова за живот, ще би трябвало да се задоволим с едно малко посещаване.

След като сполучливо приземи роботи на Червената планета, НАСА продължава проектите си да изпрати хора там, с цел да се причислят към тях.
Космическата организация изясни, че Марс е „ едно от дребното други места, за които знаем, че там може да е съществувал живот в Слънчевата система “. Така че проучването му може да помогне да се разбере предишното и бъдещето на нашата лична планета.

 

 

НАСА допуска, че технологията за отклоняване на хора до Марс може да бъде налична още през 2030 година

Но към момента не започвайте да мечтаете за живот в космоса.

Иизследователи комбинираха изследвания от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, Масачузетския софтуерен институт, Московския институт за просвета и технологии „ Сколково “ и ГФЗ Потсдам, с цел да проучат евентуалните въздействия от живота на Марс.
Изследователите се пробваха да отговорят на два въпроса: единият беше ориентиран към въздействието на радиацията от частици и дали тя би представлявала прекомерно сериозна опасност за човешкия живот. А вторият – дали времето на задачата до Марс би могло да защищити астронавтите и галактическия транспортен съд от радиацията.

За да намерят търсените отговори, учените употребяват геофизични модели на радиацията от частици за един безоблачен цикъл и модели за това по какъв начин радиацията може да повлияе на човешките пасажери и галактическия транспортен съд.

След изследването, което е оповестено в списание Advancing Earth and Science Journal, откривателите откриват, че не би било допустимо хората да останат на Марс в дълготраен проект.

Те откриват, че излагането на хората на радиационни закани, в това число радиация от частици от Слънцето, далечни звезди и галактики, би надвишило безвредните равнища след четири години на планетата.

Учените откриха, че галактическият транспортен съд, употребен за пътешестване до Марс, би трябвало да обезпечи задоволителна отбрана при пътешестване до и от планетата. Но в случай че материалът, употребен за построяването на галактическия транспортен съд, е прекомерно пълен, тогава той в действителност може да усили количеството на вторичната радиация.

Изследователите също по този начин настояват, че най-хубавото време за овакантяване на Земята би било, когато слънчевата интензивност е в своя пик и най-опасните частици се отклоняват, като по този метод защищават астронавтите от най-лошото.

Изследователите изясняват: „ По наша преценка една евентуална задача до Марс не би трябвало да надвишава почти четири години. Това изследване демонстрира, че галактическата радиация постанова строги ограничавания и съставлява софтуерни компликации за човешка задача до Марс, като такава задача към момента е жизнеспособна. “

Така че, макар че към момента има огромна възможност хората да доближат Марс в границите на няколко години, няма да можем да разчитаме на планетата като на нов дом.

Още една причина да се грижим по-добре за тази, която имаме!

Ексцентричният милиардер и вложител във високи технологии Илон Мъск разгласи, че счита да изпрати 1 млн. души на Марс, напомня SafeNews.

Той към този момент има проект по какъв начин да стане това. По думите му всеобщото преселение към Червената планета би трябвало да стартира през 2029 година За тогава милиардерът възнамерява ракетите на неговата компания “Спейс екс ” да кацнат за първи път на Марс. Първоначално се твърдеше, че това ще стане още тази година, по-късно задачата бе отсрочена за 2026 година, а най-после за реалистична дата бе посочена 2029 година

Мъск разкри бомбастичното си желание в личната си обществена мрежа Х.

В отговор на обява, в която се твърди, че “Старшип ” на “Спейс екс ” ще ни води до Марс, Мъск споделя: “Ние начертаваме проект да отведем милион души на Марс. Цивилизацията минава Големия еднопланетен филтър единствено когато Марс може да оцелее, даже в случай че снабдителните кораби от Земята спрат да идват ”.

Според проектите на Мъск мегаполисът от 1 млн. души на Марс ще се осъществя към 2050 година

Там ще бъдат открити и доста нови работни места.

За да осъществя желанията си, милиардерът счита да построи флот от 1000 ракети “Старшип ”, чийто план е да осъществят пътувания в далечния Космос, разкрива елементи изданието “Бизнес инсайдър ”. Всяка ракета ще е способна да транспортира по 100 т товар и по 100 пасажери.

 

Източник – Unilad/Превод:SafeNews

Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР