Учени от университета в Солсбъри установиха, че лекарите, чиито дежурства

...
Учени от университета в Солсбъри установиха, че лекарите, чиито дежурства
Коментари Харесай

Изморените лекари са толкова опасни, колкото и пияниците

Учени от университета в Солсбъри откриха, че лекарите, чиито наряди не престават 12 часа и повече, имат същата централизация като на пияните водачи, написа в. "Дейли мейл ".
При сходно претоварване с работа медиците, и в частност хирурзите, имат с 27 % повече шансове да позволен медицински неточности, водещи до летален излаз при пациента, добавя Българска телеграфна агенция.
Обширното проучване, извършено благодарение на лекари и на медицински личен състав, открило, че увеличението на промените от 8 на 12 часа носи огромни опасности за пациентите. Натрупаните привички при медицинските сестри, анестезиолозите и други лекари се губели след 8-часовия работен ден. Учените са на мнение, че за намаляването на медицинските неточности е нужно тъкмо съблюдаване на работните графици, с цел да не се получава претоварване. Но за "прегарянето " в лечебните заведения не са отговорни лекарите, а обективната здравна конюнктура.
През последните няколко години във Англия обстановките със незабавна интервенция на здравна помощ са се нараснали пет пъти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР