Учени от Университета в щата Орегон установиха съединения, съдържащи се

...
Учени от Университета в щата Орегон установиха съединения, съдържащи се
Коментари Харесай

Вещества в канабиса блокират проникването на коронавируса в клетките

Учени от Университета в щата Орегон откриха съединения, съдържащи се в канабиса , които са способни да блокират проникването на вируса на SARS-CoV-2 в клетките. За резултатите от проучването, оповестено в сп. Journal of Natural Products описа издание Forbes.

Специалистите са открили, че две канабиноидни - CBGA и СBDA могат да се свързват с  S-протеина на ковид. Тъй като S- протеинът е нужен за проникването на вируса в клетката, молекулите предотвратяват заразяването и разпространяването на инфекцията в други тъкани. Самите киселини не оказват психоактивно деяние, по тази причина могат да бъдат отделени и употребявани като съставни елементи в нови противовирусни препарати. 
Испания счита да приравни Ковид-19 с елементарен сезонен грип
Броят на инфектираните с ковид в Испания в границите на 14 дни доближи рекордни стойности – за това всеки ден се приказва по там...
Прочети повече
CBDA и CBGA са блокирали и действието на новите разновидности на вируса, в това число B.1.1.7. (Алфа вариант), открит за първи път във Англия и B.1.351 (Бета вариант), открит за първи път в Южна Африка. Тези разновидности са опасност, защото имат резистентност към обезвреждащите антитела, изработвани от организма след пренесена зараза или имунизиране, напомня Лента.ру.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР