Учени от Университета в щата Охайо стигнали до извода, че

...
Учени от Университета в щата Охайо стигнали до извода, че
Коментари Харесай

Парацетамолът влияе на психичното ни състояние

Учени от Университета в щата Охайо стигнали до извода, че парацетамолът като болкоуспокояващ и понижаващ температурата препарат оказва влияние на психологичното здраве на индивида. По данни на експертите след банкет на това лекарство се притъпяват както негативните, по този начин и позитивните страсти.
Освен това човек става по-склонен към вдишване на непростим риск. Учените провели забавен опит, който в действителност потвърдил, че доброволците в проучването, приемащи парацетамол, напълно без съмнение рискували. Такова по-ниско чувство за риск било намерено при тези хора и в хода на анкета, по време на която участниците в опита били длъжни да правят оценка степента на заплаха от евентуални събития.
В обявата се отбелязва, че експертите към този момент не могат да обяснят аргументите за подобен резултат. Но са обезпокоени от обстоятелството, че хората, приемащи парацетамол по време на коронавирусната пандемия, след това има заплаха да подценяват ограниченията за сигурност. А това може да форсира разпространяването на инфекцията.
Не е загадка, че и предходни проучвания демонстрират други странични и даже нездравословни дейности на парацетамола. Например датските учени оповестяват за въздействието на това лекарство върху зародиша в утробата на майката. Така или другояче, парацетамолът се приема всеобщо, само че е желателно преди да го пиете за каквото и да било, да се консултирате със експерт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР