Учени от университета Тъфтс в Масачузетс установиха, че над 80

...
Учени от университета Тъфтс в Масачузетс установиха, че над 80
Коментари Харесай

Нездравословното хранене може да причини рак

Учени от университета Тъфтс в Масачузетс откриха, че над 80 000 нови случая на рак, регистрирани годишно в Съединени американски щати, са свързани с нездравословно хранене, заяви Лайв сайънс.

Специалистите основали математически модел за преценка на вероятността от поява на злокачествени тумори, която се дължи на небалансирана приложимост на 7 типа артикули. Рисковите фактори включват незадоволително количество пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и млечни артикули, както и прекалено количество модифицирано месо, алено месо и подсладени питиета.

Оказало се, че тази година измежду възрастното население на Съединени американски щати са диагностицирани 80 110 случая на рак в резултат на нездравословно хранене. Това подхожда на равнището на заболеваемост от рак в резултат на приложимост на алкохол, което съставлява 4-6 % от диагностицираните годишно случаи на рак.

С храненето най-често бил обвързван ракът на дебелото и правото черво. През 2015 година над 52 000 случая на колоректален рак, т.е. 38 % от общия брой на случаите на колоректален рак били провокирани от нездравословно хранене. На второ място е ракът на устата, ларинкса и гърлото - 14 400 случая. Следват ракът на матката - 3165 случая и ракът на млечната жлеза в постменопауза - 3060 случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР