Учени от университета на Синсинати, САЩ, установиха, че редовната консумация

...
Учени от университета на Синсинати, САЩ, установиха, че редовната консумация
Коментари Харесай

Изследване: Боровинките намаляват риска от деменция

Учени от университета на Синсинати, Съединени американски щати, откриха, че постоянната консумация на боровинки способства за понижаване на риска от когнитивни нарушавания при хора на междинна възраст, оповестява уеб сайтът на образователното заведение. 

В изследването са взели участие 33 доброволци на възраст 50-65 години .

Според създателите на проучването - невролози и диетолози, този плод може да понижи скоростта на развиване на свързаната с възрастта деменция . За да се реализира това обаче, е належащо да бъде изпълнено едно значимо изискване - боровинките би трябвало постоянно да се включват в храненето.

Доброволците, взели участие в опита, са били хора с наднормено тегло и преддиабетно положение, а някои от тях са имали проблеми с паметта. Вероятността за доста от тях да развият деменция е била огромна.

За задачите на проучването една група участници е приемала микроелементи на прахуляк , равняващи се на половин чаша боровинки , а друга група е получавала плацебо. След 12 седмици поредност от когнитивни проби е посочила, че изследваните лица от първата група по-добре са научавали и запомняли информация.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР