Учени от университета на Северна Каролина в Чапъл хил установиха,

...
Учени от университета на Северна Каролина в Чапъл хил установиха,
Коментари Харесай

Промяната на начина на живот удължава живота

Учени от университета на Северна Каролина в Чапъл хил откриха, че смяната на метода на живот за 16 седмици разрешава доста да се понижи приемът на медикаменти против високо артериално налягане, заяви Юрик алърт.

Тя способства за понижаване на риска от инфаркт и инсулт и удължава живота.

Изследването обхванало 129 мъже и дами на възраст сред 40 и 80 години, които били с наднормено тегло или зътлъстели. Всички участници били с високо артериално кръвно налягане - 130-160/80-90 милиметра живачен дирек, само че в границите на проучването не приемали медикаменти. Около половината участници отговаряли на изскванията за банкет на лекарства против хипертензия.

Доброволците били разграничени на три групи. Участниците в първата група трансформирали за 16 седмици метода си на живот, като се хранели с плодове, зеленчуци и обезмаслени млечни артикули и понижили потреблението на алено месо, сол и въглехидрати. Освен това взели присъединяване в стратегия за понижаване на телесното тегло, като правили физически извършения. Участниците във втората група фокусирали вниманието си върху здравословното хранене, до момента в който тези в третата не трансформирали метода си на живот.

В края на проучването участниците в първата група доста отслабнали, систоличното им кръвно налягане се намалило с 16 милиметра живачен дирек, а диастоличното - с 10 милиметра живачен дирек. Във втората група артериалното кръвно налягане намаляло с 11/8 милиметра живачен дирек, а в третата - с 3/4 милиметра живачен дирек. Едва 15 на 100 от участниците в първата група към момента се нуждаели от медикаменти, до момента в който това се отнасяло за 23 на 100 от доброволците във втората група, а в третата не били следени никакви промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР