Учени от Световната здравна организация посочиха кои са най-добрите диети.

...
Учени от Световната здравна организация посочиха кои са най-добрите диети.
Коментари Харесай

Учени разкриха: Това са трите най-здравословни диети

Учени от Световната здравна организация показаха кои са най-хубавите диети.

Специалистите са създали обстоен разбор на 41 здравословни хранителни режима, след което са изготвили лист.

Диетите се оценявали по няколко фактора, в това число успеваемостта на режима от позиция на загуба на тегло, баланс, досегаемост на цените, резултати върху сърдечно-съдовата и ендокринната системи.

В тройката водачи влиза флексиатрианството. Ключовите детайли на този вид хранителен режим са растителни протеини, зеленчуци и ядки.

Флекситарианството се счита за тип вегетарианство. При флекситарианството хората ядат месо, само че рядко. Думата флекситарианец е композиция от думите flexible (гъвкав) и вегетарианец.

На второ място специалистите са сложили диетата DASH., която в началото е била предопределена за пациенти с хипертония, защото понижава равнищата на холестерола.

Диетата е сходна на известния средиземноморски режим, защото залага на потреблението на повече плодове и зеленчуци, мляко и млечни артикули, бели меса, риба, пълнозърнести храни, бобови култури и ядки.

Лидер в класацията на СЗО за най-полезна диета заема Средиземноморската, която оказва помощ да отслабнете и да понижи риска от развиване на диабет.

Множество изследвания потвърждават, че Средиземноморската диета води и до събаряне на килограми, което намалява риска от инфаркти, диабет и преждевременна гибел.

Препоръчва се приема на зърнени храни, доста плодове и зеленчуци, бобови култури и даже вино.

Консумирането на ядки, риба и зехтин обезпечават мононенаситени мазнини, които също засищат бързо, като не покачват равнището на холестерола (т.е. противоположното на резултата от наситените мазнини).

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР